Teatres en Xarxa acostaran l’espectacle "Maria Rosa" amb segell del TNC a set teatres municipals

Serà al mes de març, després de l’estada de "Maria Rosa" d’Àngel Guimerà, amb direcció de Carlota Subirós, a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC)

“Maria Rosa” d’Àngel Guimerà permet redescobrir un dels personatges més suggeridors del teatre català. Una història d’assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals que també ofereix un retrat de la precarietat laboral del món obrer i una denúncia de les injustícies socials. Sota la direcció de la Carlota Subirós i amb un repartiment encapçalat per la Mar del Hoyo i en Borja Espinosa, “Maria Rosa” s’estrenarà aquest dimecres a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on hi farà estada fins a finals de febrer.

La participació de Teatres en Xarxa en la coproducció de l’espectacle permetrà que “Maria Rosa” giri posteriorment per diversos equipaments teatrals de Catalunya. Serà a partir del mes de març, en una gira que s’iniciarà al Teatre Despí de Sant Joan Despí (4 de març), i seguirà pel Teatre Clavé de Tordera (6 de març), el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès (11 de març), el Teatre Modern del Prat de Llobregat (13 de març), el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca (19 de març), el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell (8 d’abril) i el Teatre Can Massallera de Sant Boi de Llobregat (17 d’abril).

Per a Teatres en Xarxa coproduir “Maria Rosa” i vehicular-ne la gira significa també sumar-se a un projecte amb vocació formativa cap a la nostra cultura literària i tradició escènica; contribuir a la descentralització i a l’acostament als ciutadans dels municipis fora de Barcelona de propostes artístiques de qualitat sorgides d’un teatre públic com és el TNC; i relacionar creació, producció i exhibició des de les millors òptiques de tots els agents que hi participen.

Aquest és el segon any consecutiu que Teatres en Xarxa col·labora amb el TNC en la coproducció i gira d’un espectacle de la temporada. En aquesta ocasió, ho fan amb “Maria Rosa”, l’espectacle central de l’epicentre Guimerà del TNC dedicat a la relectura del patrimoni català; i la temporada passada ho varen fer amb Tirant lo blanc de Joanot Martorell, dirigit per en Pere Planella.