Teatro del Barrio estrena a Catalunya "El Rey", una reflexió sobre la monarquia dirigida per Alberto San Juan

El muntatge es podrà veure en una única funció en el marc de Temporada Alta el proper divendres 4 de desembre

Divendres 4 de desembre el Teatre de Salt acull l’estrena a Catalunya, en el marc de Temporada Alta, de l’obra “El Rey”, una reflexió sobre la monarquia agafant la figura de Juan Carlos I com a pretext. És el cinquè muntatge de Teatro del Barrio, companyia que planta cara a la realitat social i política d’Espanya amb la intenció de transformar el país des de baix. Alberto San Juan fa de director del muntatge i també d’actor, acompanyat per els intèrprets Luis Bermejo i Guillermo Toledo. Divendres, després de la funció, hi ha programada una conversa amb els actors organitzada per El Club de la Ciutat Invisible.

L’espectacle, creat a partir de discursos reals del rei, entrevistes i fragments de llibres de memòries, també parla de personatges de la història recent de l’estat Espanyol: Franco, Suárez, Felipe González…Un any després de presentar a Temporada Alta el judici “Ruz-Bárcenas”, ara presenten, en clau comèdia, una forma festiva de fer política.

El trio d’actors es plantegen quin paper ha jugat la monarquia al nostre país en els últims quaranta anys i intentaran esbrinar els objectius de la institució per les properes dècades. Teatro del Barrio és una companyia obertament política que té la voluntat de participar en el moviment ciutadà amb la fermesa de que només pot canviar la realitat aquell que la coneix. D’aquesta manera, la companyia busca fer política a través de la cultura, el teatre, la música i les arts escèniques en general.

En el marc de la companyia es crea la Universidad del Barrio, centre ciutadà que convoca professors, investigadors i persones amb coneixements útils per transformar políticament la societat a través de cursos, xerrades, tallers… La Universidad presenta un discurs que contrasta amb el relat oficial i busca contribuir a desvetllar el funcionament del poder al llarg de la història. A través de programació teatral estable, el centre presenta espectacles que fan política, que denuncien el poder i els interessos privats. Fins al moment, s’han presentat els espectacles “Ruz – Bárzenas”, “Qué pasa en Madrid”, “Todo dice que sí”, “Las guerres correctes”, “Marca España” i ara “El Rey”.