Temporada Alta 2009 acollirà més de 70 espectacles de 16 països diferents

L'organització posarà a la venda 46.594 entrades, deu mil més que L'any passat

Aquests any se celebra la divuitena edició de Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya. El festival s’iniciarà L’1 D’octubre i s’allargarpa fins L’11 de desembre. La divuitena edició de Temporada Alta compta amb més de setanta espectacles de 16 països diferents.
Aquest matí ha tingut lloc al teatre Municipal de Girona la roda de premsa per presentar Temporada Alta 2009 – Festival de Tardor de Catalunya. A L’acte hi han assistit secretari general del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Lluís Noguera; L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans; la regidora de cultura de Girona, Lluïsa Fagedas; el director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer; L’alcaldesa de Salt, Iolanda Pineda i el vicepresident de la Diputació de Girona, Roger Zamorano.

Temporada Alta 2009, que es farà de L’1 D’octubre a L’11 de desembre, proposa més de 70 espectacles de 16 països diferents, 30 estrenes absolutes, 10 estrenes a L’estat espanyol i 26 coproduccions. El teatre, música, dansa i circ dels millors artistes internacionals compartiran espai amb les noves propostes dels creadors catalans.

Salvador Sunyer ha destacat que aquest any el festival té el valor afegit D’una major ?internacionalització D’espectacles produïts i concebuts a Catalunya?. ?És, amb molta diferència, el millor festival que hem fet’, ha afegit. El director del festival ha explicat que enguany s’han ampliat el número de funcions i de coproduccions, ja que es té la previsió que arribi públic de fora de la ciutat. En total es posaran a la venda 46.594 entrades, unes 10.000 més que en L’edició anterior.

Entre la programació destaquen obres dels directors William Kentridge, Declan Donnellan, Peter Brook, Daniel Veronese, Claudio Tolcachir, entre molts altres. En dansa cal destacar Sidi Larbi Cherkaoui, María Pagés, Marta Carrasco… Temporada alta també fa una aposta pel circ de la mà de Slava Polunin. Pel que fa a la música, hi hairà artistes de renom internacional com Ryuichi Sakamoto, Toumani Diabaté, Andrés Calamaro, Gerard Quintana… També hi haurà un espai pensat pels joves directors. Temporada Alta, a més treballa amb el Canal Centre D’Arts Escèniques de Salt.- Girona amb la intenció D’ajudar a que la creació escènica dels artistes del nostre país surti fora i viatgi a L’estranger i en fer pujar a L’escenari textos D’autor català i presentar-los al costat dels grans espectacles internacionals.

Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya està organitzat per L’Ajuntament de Girona, L’Ajuntament de Salt, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i Bitò Produccions.