Temporada Alta acull l’estrena de Molly Bloom, en la que el director Jan Lauwers i l’actriu Viviane de Muynck reinterpreten el monòleg final de l’Ulisses

Al text de James Joyce, Molly Bloom es presenta com a símbol de la feminitat, de l’emancipació, la igualtat i la llibertat sexual de les dones

Redacció.- Temporada Alta acull l’estrena a Catalunya de l’obra de Jan Lauwers, interpretat per Viviane De Muynck,  Molly Bloom, que es podrà veure en dues úniques funcions al Teatre de Salt els dies 11 i 12 de desembre.
El director teatral belga Jan Lauwers i Viviane De Muynck, actriu carismàtica que ha protagonitzat molts dels muntatges de Lauwers, es van començar a interessar el 1999 pel famós monòleg que tanca l’Ulisses de James Joyce. Vint anys després decideixen reprendre el projecte sota el segell de la Needcompany, el col·lectiu teatral fundat per Lauwers a Bèlgica el 1986.
Molly Bloom és un extens monòleg sense signes de puntuació, en el qual Molly Bloom, l’esposa del protagonista del llibre de Joyce, Leopold Bloom, dona veu als pensaments sobre el seu matrimoni, sobre els seus amants, sobre la seva intensa vida sexual, el desig i la decència, la seva situació actual, els seus records, el seu sentit de l’humor, el seu entusiasme per la vida i com afronta la pèrdua i el pesar.
Viviane De Muynck, figura de referència del teatre europeu d’avantguarda, interpreta a Molly en aquesta obra que pren una volada especial amb la seva presència.
Antecedents de l’obra
El 1999, Viviane De Muynck i Jan Lauwers van començar a treballar en l’últim capítol de l’Ulisses. El nét de Joyce, Stephen J. Joyce, els va prohibir explícitament l’ús del material amb un gran nombre de cartes ofensives. Malgrat aquesta prohibició, es van realitzar unes lectures a Alemanya, que van ser rebudes positivament per la premsa. Ara, vint-i-un anys després, quan els drets del treball de Joyce han expirat, De Muynck, la grande dame del teatre europeu, amb 74 anys, es posa un altre cop a la pell de Molly Bloom i reinterpreta el text amb la formulació de noves preguntes.