Temporada Alta acull l’estrena del nou muntatge de Mal Pelo, L’esperança de vida d’una llebre

Una recerca sobre la relació entre cos i text a través d’un caçador i la seva presa

La companyia Mal Pelo, formada per María Muñoz i Pep Ramis, grup creatiu establert a Celrà, Girona, des del 1989, presentaran una sèrie d’actes dins del Festival de Tardor de Catalunya Temporada Alta 2013. L’Esperança de vida d’una llebre, una producció de El Canal, és el nou espectacle que la companyia estrena el proper dimarts 29 d’octubre a El Canal, una mirada particular sobre la relació d’un home caçador amb el seu territori i la seva presa. El muntatge es podrà veure a Barcelona del 30 de gener al 9 de febrer de 2014 al Mercat de les Flors, coproductor de l’espectacle conjuntament amb Temporada Alta. Aprofitant aquesta presentació es podrà veure al hall de El Canal, una selecció de fotografies realitzades per Jordi Bover d’alguns dels espectacles del grup.
Mal Pelo continua la seva recerca al voltant de la relació entre cos i text a L’esperança de vida d’una llebre, així com ho va fer en la indagadora Tots els noms i al paisatge blanc de Caín y Caín, presentats a Temporada Alta el 2010 i 2011, respectivament. El llenguatge particular de María Muñoz i Pep Ramis desplega tota la capacitat del cos per dir sense obrir la boca i la potència del text per reflexionar sobre el viscut. Acció i narració es relacionen poèticament i amb humor, sense saber qui és el caçador i qui és la presa. El muntatge, sorgeix de la necessitat de la companyia de preguntar-se sobre la llum i l’ombra d’un espai simbòlic com el bosc, mirall del seu pensament i del seu propi itinerari. Un poema composat a partir de textos de Erri de Luca, mal Pelo i María Zambrano.
Ramis i Muñoz, dins d’aquests actes que engloba el festival, trauran a la llum la seva nova publicació Swimming Horses / llibre – dvd a la Llibreria Cafè Context demà dijous 24 d’octubre a les 19h30. El llibre, que neix del desig de fer una revisió dels elements que han acompanyat les creacions de Mal Pelo al llarg dels darrers dotze anys, s’hi podran veure un seguit de les fotografies més imponents i visuals de Jordi Bover conjuntament amb les veus de persones que han seguit l’evolució del grup des de l’inici de la formació.
 
Foto Juan Castro.