Temporada Alta a Amèrica Llatina tanca la seva 3ª edició amb més del 90% d'ocupació

A més, Temporada Alta consolida Montevideo com un nou escenari per a la projecció de la dramatúrgia catalana

Temporada Alta a l’Amèrica Llatina 2015 ha finalitzat a la capital d’Uruguai amb la darrera funció de Con la Claridad aumenta al frío de T.Bernhard adaptada i dirigida per Pep Tosar, a la Sala Verdi de Montevideo.  L’ocupació total d’aquesta edició ha estat pràcticament del 90%. S’han fet 34 funcions (21 més que l’any passat)  – 27 a Buenos Aires i 7 a Montevideo -,  amb prop de 3.800 espectadors (gairebé 1000 més que l’any passat) i 8 funcions addicionals.

De l’espectacle de Sergi López i Jorge Picó, Non Solum, se n’han programat 3 funcions addicionals. També s’han vist 2 funcions complementàries de Constructivo d’Ernesto Collado i Piero Steiner i s’han sumat 3 funcions més, de l’espectacle de Xavier Bobés Con la cabeza en las nubes.

També hi ha hagut bona participació en els actes paral·lels d’aquesta edició de Temporada Alta a Buenos Aires: 20 dramaturgs van participar a la jornada de treball sobre escriptura teatral, moderada pel crític i director Jorge Dubatti, i 150 persones van assistir a la festa “playera” d’inauguració del cicle.

Roger Peña va proclamar-se guanyador del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic celebrat al Teatro Timbre 4 de Buenos Aires. El Recanvi, el text que ja havia guanyat el Torneig de Dramatúrgia Catalana a Temporada Alta 2014, va ser el més votat pel públic assistent a la Final Argentina. La peça guanyadora parla (en clau de comèdia) de relacions laborals i corrupció política. Peña s’enfrontava a la també finalista catalana Daniela Feixas que va presentar Amanita Phalloides.

L’èxit de la tercera edició de Temporada Alta a Amèrica Llatina consolida la voluntat d’acostar, la producció teatral catalana al públic iberoamericà i la voluntat de convertir el Festival de tardor de Catalunya enuna plataforma per a la internacionalització de la dramatúrgia i la producció teatrals catalanes, amb el suport de l’ Institut Ramon Llull.

Temporada Alta té previst continuar treballant per la internacionalització dels seus muntatges, en aquest sentit, aquest any s’ha pogut veure una petita mostra del Festival a Uruguai i ja se’ns ha demanat poder fer una nova edició a Mèxic. Una possible nova línea de col·laboració que estreny els llaços entre la dramatúrgia catalana i la llatinoamericana.