Temporada Alta aposta pels espectadors del futur

Amb 16 muntatges de diverses disciplines i gèneres

Redacció.- Temporada Alta fa una clara aposta per arribar a tots els públics amb una programació de circ, música, teatre o dansa molt àmplia en la qual tenen una butaca reservada els espectadors del futur. El Festival aposta, un any més, per una oferta de qualitat per als més petits amb l’objectiu de despertar-los la sensibilitat per les arts escèniques i ho fa a través de dues línies de programació: El Planter, segell que proposa espectacles per al públic familiar recomanats per edats diverses, i una línia de propostes per a tots els públics, perquè les pugui gaudir tota la família, del petit al gran.
Propostes per al públic familiar
Per als més petits i sota el segell de qualitat El Planter, el Festival presenta 10 espectacles. Orelles de Xocolata, una extensió per a tota la família del col·lectiu gironí Orella Activa, presentarà una trilogia d’espectacles per acostar la música moderna als més petits: Funky, Funky, I Love Rock & Roll i Avui fem Pop. Els infants a partir de dos anys podran gaudir de Loo, un format de poesia dirigit per Sergi Ots i la seva companyia Ponten Pie. El mateix director presentarà El buit, de la Cia Estampades i la Cia Impàs, un espectacle de dansa per a nens a partir de 5 anys inspirat en el llibre homònim d’Anna Llenas. Una altra de les propostes és la de la dramaturga Marta Buchaca que portarà al Festival Alícia al País de les Meravelles, una comèdia musical recomanada a partir de 5 anys que versiona el mite de Lewis Carroll. I, la Cia. La Bleda, que ja va actuar l’any passat a Temporada Alta, repeteix espectacle i presentarà SuperBleda, un muntatge per a nens i nenes a partir de 4 anys.
Enguany, en el marc del programa A TEMPO, Arts i Formació, es presenten tres espectacles inclosos dins la programació d’El Planter: La Llavor del Foc, de Babou Cham i Carlota Subirós, que repetirà un any més al Festival i s’oferirà a les escoltes de salt i Girona per als alumnes de 4rt de primària; Pell de llarinté, cua de tiré, de Moisès Maicas, que torna també a Temporada Alta i es podrà veure al Teatre de Salt i a les escoles de Girona i Mai més set! Mai més gana, un projecte dirigit per Aleix Fauró i que s’ha realitzat amb la participació de tots els nens i nenes de l’escola La Farga de Salt i compta amb el suport de la companyia la Perla 29. A Tempo, Arts i Formació, és un projecte que promou espais d’interacció entre joves, estudiants, professionals de l’educació i professionals de les arts i la cultura, en els quals treballar de forma sincronitzada.
Els espectacles que formen part d’El Planter són propostes escèniques escollides per estimular la sensibilitat artística dels infants i fer-los descobrir nous llenguatges. Són projectes amb valor afegit, per la qualitat artística i per la diversitat de gèneres, en alguns casos amb activitats complementàries. Tots els espectacles amb el segell d’El Planter compten amb un 15% de descompte amb el carnet de La Colla.
Propostes per a tots els públics
Sis són les propostes adreçades a tots el públics que programa el Festival i que comencen amb la tornada als escenaris d’El Petit Príncep, d’Àngel Llacer i Manu Guix, un espectacle que des de la seva estrena el 2014 ha estat aplaudit per gairebé 200.000 espectadors i s’ha convertit en un clàssic del teatre musical. Una altra de les propostes familiars és Desconcerto, un espectacle de Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà que s’apropa a l’univers de la música clàssica a través de la música i el teatre gestual. I, també per tota la família, arriba la millor màgia de la mà del Mag Lari que presenta el seu nou espectacle, Dolce Vita, un muntatge que posa en escena jocs d’il·lusionisme i de mans ambientats en la Itàlia de Fellini.
De fora de Catalunya, el públic podrà gaudir de tres propostes per a tots els públics: Golem, dels britànics 1927; Concerto pour deux clowns, un espectacle dels francesos Les rois vagabonds i Saloon, dels canadencs Cirque Éloize, que en la passada edició van presentar Cirkopolis. La primera, és una producció que s’estrena Catalunya en el marc de Temporada Alta i que, des de la seva estrena el 2005, ha rebut un gran nombre de premis i ha fet gira per mig món. Concerto per Deux Clowns, la segona proposta, és un muntatge premiat amb el premi del públic al Festival d’Avinyó Off 2013 i que arriba a Girona per presentar un univers ple de poesia, música i màgia. Per últim, Saloon és un muntatge ambientat en l’imaginari dels westerns, ple d’acrobàcies, personatges de tot tipus i situacions inesperades. S’estrenarà a l’Estat espanyol en el marc de Temporada Alta.