Temporada Alta apropa el teatre a tots els públics

El muntatge Oníricus, pujarà a L'escenari de la Sala Simfònica de L'Auditori de Girona avui de la mà de L'Ateneu Popular de Nou Barris

Temporada Alta s’ha marcat aquest any com un dels seus objectius prioritaris fer arribar el teatre a tota la família. En aquesta edició, el festival classifica set de les propostes com espectacles per a públic familiar, encara que altres muntatges com Berishit (la història més bella del Cosmos), protagonitzat pel mestre de les bombolles Pep Bou, i L’espectacle de circ Le sort du dedans, són aventures artístiques que també poden ser vistes pels nens. L’espectacle estrella és, sens dubte, Slava?s Snowshow del clown Slava Polunin. De fet, és la producció de tot el festival de la que es posen més entrades a la venda.

Slava Polunin és un dels clowns amb més prestigi del món. La crítica ha dit que ha donat un gir a la professió de pallasso. Nascut a Rússia, Polunin és L’autor i creador de L’espectacle que es veurà del 22 al 25 D’octubre al Teatre Municipal de Girona. Slava?s Snowshow transporta a L’espectador a un món de somnis habitat per clowns entranyables. La neu és, juntament amb la música, un dels elements fonamentals de la proposta. A través seu, el pallasso expressa una part de les emocions i les idees del seu imaginari.

El món del circ és també un dels elements protagonistes del muntatge Oníricus, que pujarà a L’escenari de la Sala Simfònica de L’Auditori de Girona avui de la mà de L’Ateneu Popular de Nou Barris. A Oníricus, un treball ple de fantasia i humor, el Dr. Laszlo i el seu ajudant Colo construeixen, després de recompondre els plànols de L’avi del Laszlo, una màquina capaç de materialitzar els somnis D’aquells que la utilitzen.

La companyia basca Markeliñe crea a partir de la faula La cigala i la formiga un espectacle on mostra una nova manera D’afrontar el dia a dia. A través del pas de les estacions de L’any, les formigues aprenen a gaudir de la música, L’oci i les arts per a divertir els passejants en lloc D’estar treballant tota la jornada pensant en el futur. Aquesta nova visió de la faula de La Fontaine titulada Cigarra y hormiga aterrarà al Teatre Municipal de Girona el 18 D’octubre.

Uns altres animals, en aquest cas els pingüins, són els protagonistes de A L’Arca a les vuit, de la Fundació Xarxa. Aquests divertits animals viuen sorpresos el diluvi universal. Un colom els ofereix la possibilitat de salvar-se tot pujant a L’arca de Noè però només disposen de dos bitllets. L’espectacle està basat en un text de L’autor Ulrich Hub i avança tot trepitjant els territoris del teatre musical, el teatre de L’absurd i el món del clown. L’obra s’estrenarà al Teatre Municipal de Girona L’1 de novembre. 
   
Les ombres i la màgia prenen el protagonisme a Umbra, amb direcció de Ramon Simó. L’espectacle, que es podrà veure el 29 de novembre al Teatre Municipal de Girona, ha estat creat pel mag Sergi Buka i planteja la lluita D’aquest i el seu representant, que ambiciona arruïnar la carrera de Buka i fer ell mateix els trucs.

El diumenge 8 de novembre, la Compagnia T.P.O. i Teatro Metastasio Stabile della Toscana oferiran tres funcions a L’Auditori de la Mercè del muntatge El jardí Japonès, un viatge per cinc petits jardins on a través de la imaginació i els símbols el públic s’endinsa en una sorprenent acció teatral basada en la relació perceptiva, lúdica i sonora dels elements naturals. La producció està pensada per suggerir jocs originals als nens i per crear un contacte interactiu amb el públic.

Encara que no estan inclosos dins la programació D’espectacles per a públic familiar, tant Le sort du dedans com Berishit són treballs que poden ser vistos pels nens. A Le sort du dedans, la companyia Baró D’evel Cirk, que encapçalen Camille Decourtye i Blai Mateu, proposa un show de circ contemporani (Carpa de Circ de La Copa de Girona, del 20 al 22 de novembre), mentre que a Berishit (la història més bella del Cosmos), Pep Bou i Jorge Wagensberg parlen sobre la bellesa de L’existència a través de les bombolles de sabó. Serà  el 26 de novembre a L’Auditori de la Mercè.

Etiquetes:
,