Temporada Alta atorga aquest cap de setmana per primera vegada el Premi Cine i Escena del JamesonNotodoFilmFest

Los amantes zurdos d’Elena Seguí, Galatea de maria Moral, Tú decides de Carmen Socías Utrero, Vivir del aire de Borja Echevarría Lamata i Parallelism d’Andoni Valdivieso són els cinc curts finalistes

Redacció.- Aquest dissabte 9 de desembre a les 18.00h al Cinema Truffaut de Girona, Temporada Alta celebra la seva primera gala del JamesonNotodofilmfest on atorgarà el premi Cine y Escena. Es projectaran els cinc curts que opten al guardó d’un total de 56 obres presentades de set països diferents. Els curts seleccionats pel jurat encapçalat per Daniel Sánchez Arévalo han estat: Los amantes zurdos de Elena Seguí i Pau Martínez, Galatea de Maria Moral, Tú decides de Carmen Socías Utrero, Vivir del aire de Borja Echeverría Lamata i Parallelism de Andoni Valdivieso. Ara, un jurat de professionals del món de les arts escèniques i el cinema format per Lali Ayguadé, Isaki Lacuesta, Mariano Pensotti, Àlex Rigola i Carlota Subirós escollirà el guanyador final. Tots els projectes exploren la relació entre arts escèniques i cinema.
Durant el transcurs de l’entrega de premis, s’estrenarà el documental L’èxit de l’efímer, de Mercè Sibina i Samuel Colomer, un film guanyador del premi Carles Rahola de comunicació local al millor projecte sobre comunicació periodística, que segueix les passes de Temporada Alta durant les dues edicions passades del Festival.
L’èxit de l’efímer, un document sobre Temporada Alta
El documental que presentaran Mercè Sibina i Samuel Colomer segueix les passes del Festival durant les dues edicions passades per mostrar el dia a dia d’un esdeveniment cultural que manté una ferma i arrelada relació amb Salt, la localitat on va néixer, malgrat haver assolit un gran ressò internacional. A més pretén reflectir la realitat del Festival com a impulsor d’una important tasca social i educativa. L’oportunitat ideal per conèixer què s’amaga darrera de Temporada Alta i les persones que el fan possible any rere any.
El document, que compta amb els arranjaments de so de Carles Martínez, dura uns 60 minuts i l’accés a la presentació del proper dissabte és obert al públic i gratuït.