Temporada Alta avança alguns dels espectacles que es podran veure a la propera edició

Un tret al cap, de Pau Miró, La autora de Las meninas d’Ernesto Caballero, Non Solum de Sergi López, i els concerts de Rosalía i ‘Refree’ i de Trombone Shorty noves incorporacions a la programació

Redacció.- Ja es poden adquirir, al web de Temporada Alta, entrades per alguns dels espectacles que formaran part de la programació de la propera edició que es presentarà de manera completa el dia 1 de setembre.
El nou paquet d’entrades que es posen a la venda inclou vuit nous espectacles: Un tret al cap de Pau Miró; La autora de Las meninas d’Ernesto Caballero; la presentació de Los Ángeles, el nou disc de Rosalía i Raül ‘Refree’; el concert de Trombone Shorty; E.V.A, una obra de Juliol Manrique amb les T de Teatre i Non Solum de Sergi López, un clàssic del Festival i un dels monòlegs més aplaudits del teatre català. També dues de les disset coproduccions del Festival, dos plats forts de la propera temporada: Cyrano, amb Lluís Homar i direcció de Pau Miró, i Dancing with frogs, un espectacle de Sol Picó sobre l’univers masculí.
Cyrano, l’adaptació del clàssic Cyrano de Bergerac d’Edmon Rostand comptarà amb bona part de l’equip que ja va fer possible l’èxit de Terra Baixa i Lluís Homar i, aquesta vegada, quatre actors acompanyaran Homar sobre l’escenari: Joan Anguera, Albert Prat, Àlex Batllori i Aina Sánchez. Per la seva banda, Dancing with frogs, la proposta de la coreògrafa Sol Picó arriba després de We Women, una peça sobre les dones, però ara centrant-se en el sexe oposat i amb un grup heterodox de ballarins masculins.
Un tret al cap és la última obra de Pau Miró que ja s’ha presentat a la Sala Beckett de Barcelona en el marc del Festival Grec i ha obtingut grans valoracions per part del públic i de la crítica. Amb un repartiment de luxe, Emma Vilarassau, Imma Colomer i Vicky Luengo, arriba a Temporada Alta amb dues funcions, una al Teatre Municipal de Girona i l’altra al Teatre Municipal de Palafrugell. També a Palafrugell es podrà veure La autora de Las meninas, un muntatge d’Ernesto Caballero amb Carmen Machi, Mireia Aixalà i Franciso Reyes, una comèdia que reflexiona sobre el valora de l’art, el mal ús del poder, les conviccions socials i la vanitat.
E.V.A, que posa a la venda una segona funció, és una comèdia dramàtica amb quatre històries entrellaçades escrites per Julio Manrique, Cristina Genebat i Marc Artigau especialment per la companyia T de Teatre, que enguany celebra 25 anys sobre els escenaris. Non Solum, de Sergi López, torna al Festival un any més convertit en un dels monòlegs més aclamats dels últims anys, una comèdia delirant coproduïda per Temporada Alta, on es va estrenar l’any 2005.
El nou paquet d’entrades a la venda inclou també dos espectacles musicals: el primer és un concert de Rosalia i ‘Refree’ que han col·laborat plegats en un treball discogràfic iconoclasta, Los Ángeles, que presentaran a l’Auditori de Girona en el marc del Festival. En segon lloc, arriba dels Estats Units Troy Andrews, més conegut com a Trombone Shorty. En el concert organitzat conjuntament amb La Mirona presentarà Parking Lot Symphony, el seu primer àlbum amb la històrica discogràfica Blue Note, etiqueta del millor jazz. Aquest treball de 12 cançons és el resultat de l’experimentació amb la música de les seves arrels el jazz de Nova Orleans amb la música de les brass bands, el funk, el pop i el hip-hop, generant una música alegre i carregada d’emocions.
La venda d’entrades · www.temporada-alta.net
Enguany es redueix el preu de les entrades com a conseqüència de la baixada de l’IVA cultural del 21% al 10% tot i que la reducció s’ha aplicat de manera desigual: s’ha disminuït més el preu de les entrades més econòmiques i no tant de les més cares per així facilitar l’accés al segment de públic més ampli possible. A més, a les entrades si apliquen els descomptes habituals del Festival.
De moment de totes les funcions d’aquestes obres es posa a la venda només una part de l’aforament i la resta es reserva pel dia 6 (preferent pels socis d’El Club de la Ciutat Invisible) i el 8 de setembre amb la venda general de paquets i entrades, quan s’habilitarà un horari especial de taquilla amb un reforç de punt de venda presencial.