Temporada Alta continua apostant pel territori i enguany presentarà espectacles a 9 localitats

Caiguts del cel, El Florido Pensil (nenes), Terra Baixa i Lluís Homar, La música de les paraules de Montserrat Carulla i el nou muntatge de Parking Shakespeare són alguns dels grans èxits teatrals que també estan a la venda

Redacció.- Temporada Alta ha fet pública bona part de la programació musical del Festival que se celebrarà del 30 de setembre al 5 de desembre i que tindrà com a epicentre les ciutats de Girona i Salt. En total són 7 concerts, les entrades dels quals ja estan a la venda a través del web www.temporada-alta.net. Als noms ja anunciats fa unes setmanes de Rufus Wainwright, Jorge Drexler i Manel, s’hi afegeixen avui els concerts de Rosario Flores (Auditori de Girona – 19 novembre), Paul Fuster (Teatre de Salt – 11 novembre), Ara Malikian (Auditori de Girona – 13 novembre), i Andrea Motis & Joan Chamorro (Auditori de Girona – 4 de desembre).

Rosario Flores hi oferirà un concert en que repassa els grans èxits de la seva trajectòria. Una proposta en que hi seran presents la rumba, el flamenc, el pop i el rock habituals de l’artista. El Festival presentarà dos nous treballs discogràfics, el d’Andrea Motis & Joan Chamorro gravat amb el segell Impulse!, la mateixa discogràfica del mític John Coltrane, i el disc de Paul Fuster, Go/Between, que ha estat enregistrat amb guitarres construïdes per ell mateix a partir de fustes, rentadores, capotes de cotxe o acer. Ara Malikian tornarà a Temporada Alta, després del seu èxit amb PaGAGnini, amb un nou espectacle titulat Live on fa un repàs a la història de la música a través del seu violí. Aquest concert forma part de la programació per a tots els públics i des d’avui ja està a la venda.

Espectacles d’èxit a Banyoles i Torroella de Montgrí

Temporada Alta manté la seva voluntat de fer arribar les arts escèniques més enllà de Girona, on neixia el Festival ara fa 25 anys. Enguany hi haurà escenaris a 9 poblacions entre elles Banyoles i Torroella de Montgrí d’on ja es poden comprar les entrades dels respectius espectacles. A l’Espai Ter de Torroella de Montgrí s’hi veuran dos dels èxits de la temporada. D’una banda, Caiguts del cel (18 de novembre), la comèdia de Sébastien Thiéry protagonitzada per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Àlex Casanovas i Anna Barrachina, versionada i dirigida per Sergi Belbel. També s’hi ha programat El Florido Pensil (nenes) (28 octubre), el muntatge en clau d’humor sobre l’escola franquista amb un repartiment exclusivament femení protagonitzat per Victòria Pagès, Roser Batalla, Lloll Bertran, Isabel Rocatti i Mireia Portas. La programació de l’Auditori Espai Ter compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Fundació Vila Casas.

A Banyoles, Parking Shakespeare hi presentarà l’espectacle que acaba d’estrenar al festival Grec – Festival de Barcelona, Les alegres casades de Windsor (7 d’octubre), la comèdia de Shakespeare que Marc Rosich ha convertit en un vodevil de ritme vertiginós i, al Teatre Municipal de Banyoles, Montserrat Carulla hi oferirà una lectura dramatitzada on parla de la seva vida professional i la seva retirada dels escenaris titulada La música de les paraules (2 desembre). La programació de Temporada Alta a Banyoles compta amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

Tots aquests espectacles teatrals ja estan a la venda al web del festival, així com la funció de Terra Baixa i Lluís Homar, l’exitosa coproducció de Temporada Alta dirigida per Pau Miró que es va estrenar al festival l’any 2014 i que tornarà al Teatre Municipal de Girona el 12 de novembre