Temporada Alta estrena Confidències a Al·là, últim espectacle de Magda Puyo

La marroquina Saphia Azzeddine, autora del text, dóna veu a Jbara una criada i prostituta del magreb que descobreix el camí cap a la llibertat

La directora i dramaturga Magda Puyo presenta el seu últim espectacle al Temporada Alta. Confidències a Al·là, que s’estrenarà a la Sala La Planeta l’11 d’octubre, farà posteriorment temporada a Barcelona a partir del 15 d’octubre a la Sala Atrium. L’espectacle és un testimoni directe i cru sobre l’opressió de les dones, no obstant, el muntatge de Puyo també es caracteritza per la seva poesia i humor sincer. Música, moviment, emoció i paraula són els pilars d’aquest projecte interpretat per dues dones – Mireia Trias i Judit Farrés – que donaran veu a Jbara, una magrebí nascuda en la submissió.

Saphia Azzeddine, d’origen marroquí, és l’autora d’aquesta polèmica novel·la que reivindica els anhels de llibertat dins un món totalment oprimit. Un crit a la revolta que no deixarà a l’espectador indiferent. Azzeddine utilitza una dramatúrgia bassada en la confessió, i allà on l’espectador espera trobar un penediment en la línia de la tradició alcorànica, l’autora fa una tria basada en el recurs expositiu de la ironia i la sàtira dels costums de l’entorn. Més enllà de la desesperació i la misèria de l’obra, però, veiem el poder d’una dona que es manté dempeus davant Déu i davant els homes. Jbara, la protagonista de la història, viu a les muntanyes d’un país del Magreb alternant la feina de criada amb la prostitució per sobreviure en un poble on les dones no son res. Tot canvia, quan Jbara troba la maleta de viatge d’uns joves americans, el descobriment d’un nou món, de noves maneres de pensar, l’inici d’un camí radical en una societat estancada. Una mirada lliure, vital i irònica de les veritats imposades, ja siguin religioses, polítiques o culturals.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

GIRONA – TEMPORADA ALTA

Dissabte 11 d’octubre a les 21h

Lloc: Sala La Planeta

Preu: 18€

 

BARCELONA – SALA ATRIUM

Del 15 d’octubre al 16 de novembre

De dimecres a dissabte a les 21h i diumenge a les 19 h

Preu: 19€

Producció: Agnès Padrós i Atrium Pproduccions

Col·laboració en la producció: Temporada Alta 2014