Temporada Alta estrena Final de partida, de Samuel Beckett

Dirigit per Sergi Belbel i interpretat per Jordi Bosch i Jordi Boixaderas

Redacció.- Sergi Belbel estrena a Temporada Alta una revisió del drama de Samuel Beckett Final de partida. L’obra arriba al festival de la mà d’un repartiment d’intèrprets catalans d’alta volada: Jordi Bosch i Jordi Boixaderas són els protagonistes d’aquesta història, acompanyats de Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón.

Final de partida és el retorn d’un dels reconeguts actors del país a l’escena, després de 8 anys inactiu. Un dels darrers espectacles que va  interpretar va ser El crèdit l’any 2013, un espectacle també dirigit per Sergi Belbel i que també protagonitzava juntament amb Jordi Bosch.

L’obra narra la història de quatre personatges que estan confinats en un espai tancat amb només dues finestres que connecten amb l’exterior. El muntatge s’emmarca en els anys cinquanta, després de la Segona Guerra Mundial i un entorn totalment devastat.

Els dos protagonistes –interpretats per Jordi Bosch i Jordi Boixaderas– són un vell cec que no pot romandre dempeus i el seu servent, que no pot asseure’s. Són mútuament dependents i viuen en una petita casa amb els pares del primer, que no tenen cames i viuen en galledes d’escombraries.

Aquesta tragicomèdia, que és alhora un clàssic del teatre de l’absurd, va ser publicada per Beckett el 1957 i ha adquirit recentment un nou significat a partir de l’experiència viscuda amb la Covid-19. Les històries del confinament han fet que l’obra agafi una dimensió molt diferent i actual. Els dos actors repeteixen en aquesta versió els papers que ja van interpretar el 2005 en una adaptació de la mateixa obra dirigida per Rosa Novell que es va estrenar al Festival Grec.

Sergi Belbel ja ha estat present a Temporada Alta en altres ocasions. Els últims anys ha presentat Kassandra (TA18), Caiguts del cel (TA16), Els dies feliços (TA14) –també de Beckett–, La Bête (TA12), El ball (TA09), A la Toscana (TA07) i Forasters (TA04).