Temporada Alta estrena Les Irresponsables, una comèdia dirigida per Sílvia Munt

Nora Navas, Marta Marco i Cristina Genebat conformen el repartiment del muntatge

Redacció.- Temporada Alta acull l’estrena de Les irresponsables, la nova comèdia de l’argentí Javier Daulte dirigida per Sílvia Munt. En el marc del festival, l’espectacle es podrà veure el 28 i 29 d’octubre al Teatre Municipal de Girona i el 12 de novembre a Palafrugell. Arribarà a Barcelona el 27 de novembre a la sala La Villarroel i hi farà temporada fins el 6 de febrer. Posteriorment, farà una gira per diverses poblacions catalanes.

Les Irresponsables és una producció de Bitò i La Villaroel, i compta amb la col·laboració en la producció de Bulthaup. L’espectacle és un text inèdit de l’argentí Javier Daulte, escrit per encàrrec, pensat per ser dirigit per la Sílvia Munt i fet a mida per les tres protagonistes: Marta Marco, Cristina Genebat i Nora Navas, actriu que ja havia treballat abans amb el dramaturg argentí.

El muntatge narra la història de tres dones que es qüestionen allò que està ben fet i el que està mal fet. L’espectacle parla de l’amor, el desamor, els límits que cal trencar i fins allà on arribaries per ajudar a una amiga. Durant un cap de setmana, les tres amigues es dediquen a dur a terme tot el que els passa pel cap. La Núria, la Lila i la Fabi són les protagonistes d’aquesta història, que parteix de la separació traumàtica per la que acaba de passar la Lila. Les amigues la volen ajudar però, els fets s’emboliquen quan es veuen arrossegades per un corrent d’emocions que les converteix en unes autèntiques irresponsables.

Sílvia Munt, parla sobre la producció: Al treballar el text de Javier Daulte te n’adones que després d’afrontar les primeres capes, aparentment divertides i còmiques, inevitablement, vas fent una immersió en l’absurd del comportament humà i te n’adones fins a quin punt el mal i el bé són dos extrems d’una mateixa corda, on el més dramàtic i delirant sura un cop els filtres s’han esvaït. I malgrat que la primera reacció és dir “que boges estan”, de mica en mica vas caient per una rampa irremeiable on acabes dient “que bojos estem”.

Aquesta no és la primera vegada que Javier Daulte presenta una obra a Temporada Alta. Ja ho va fer amb Tres dones i un llop (TA10), Nunca estuviste tan adorable (TA07), La felicitat (TA06), Metamorfosis (TA05), ¿Estás ahí? (TA04) i 4D Òptic (TA03). També Sílvia Munt ha dirigit diversos espectacles que s’han pogut veure a Temporada Alta: Eva contra Eva (TA20), La resposta (TA18), Les noies de Mossbank Road (TA18), Dubte (TA12) i Una comèdia espanyola (TA09).