Temporada Alta fa balanç econòmic i de satisfacció dels espectadors

L'enquesta a 1.300 espectadors revela que la visita al festival es complementa amb gastronomia, visites i pernoctacions

La complicitat i fidelitat dels espectadors, la constatació que el festival és una eina de dinamització turística i econòmica pel territori, i la seva contribució perquè la ciutadania associï Girona amb Cultura, són les principals conclusions d’una enquesta que Temporada Alta ha elaborat entre el públic del festival.

L’enquesta, que han respost 1.238 espectadors, tenia com a objectiu recollir la seva opinió per tal de millorar la relació del festival amb el seu públic i valorar l’impacte econòmic que Temporada Alta suposa per al territori.

Entre les dades més destacades hi ha les que confirmen que el festival és una important eina de desenvolupament del turisme cultural per a Girona i la seva àrea metropolitana. Cap dels enquestats que viuen fora de Girona i Salt ve a Temporada Alta només per veure teatre. Tots complementen la seva visita amb alguna altra activitat que repercuteix en l’economia del territori: el 30% fa almenys un àpat en un restaurant, el 27% visita el barri vell, el 13% va de compres i el 10% de copes.

La bona acollida del festival, que en la darrera edició va tenir prop de 79.000 espectadors, reverteix en benefici del territori, especialment en el turisme, el comerç i l’hostaleria. Per exemple, dels enquestats que vénen de fora Girona i Salt, tres de cada 10 s’allotja en un hotel. Visitar un museu, un monument i anar al mercat també són activitats complementàries als espectacles.

L’enquesta també confirma la complicitat del públic amb el festival i la cultura. El 99% assegura que repetirà al festival i en destaca la qualitat en la programació. El mateix percentatge recomanaria l’esdeveniment a una altra persona. De fet, els espectadors de Temporada Alta es converteixen en ambaixadors de la marca que vincula Girona amb Cultura, ja que el 73% dels participants a l’enquesta recolzen aquest a associació.

Els reptes del festival

Els enquestats també han posat deures a Temporada Alta de cara a millorar l’atenció i la relació amb els espectadors. La falta d’entrades per alguns espectacles, que s’exhaureixen en pocs dies, o el preu d’algunes localitats, són alguns dels comentaris que es recullen en les enquestes. De fet, el festival ha començat a treballar en el disseny de la propera edició, que serà la 25ena, amb la voluntat de millorar en aquests temes i també per establir noves fórmules de relació amb l’espectador.

Aquesta enquesta, elaborada per Temporada Alta, es va fer per correu electrònic del 14 al 29 de gener entre els espectadors registrats a la base de dades del festival i que havien comprat alguna entrada per l’edició del 2015.

 

(Fotografia: Martí Artalejo)