Temporada Alta i La Perla 29 presenten Un obús al cor, dirigida per Oriol Broggi i Ferran Utzet

Un text del libanocanadenc Wajdi Mouawad

Redacció.- Aquest proper divendres 21 d’octubre el Teatre de Salt acollirà l’estrena d’Un obús al cor, text del libanocanadenc Wajdi Mouawad dirigit per Oriol Broggi i Ferran Utzet. El monòleg, interpretat per Ernest Villegas, és una coproducció de Temporada Alta i La Perla 29 i, després d’estrenar-se en el marc del Festival, farà temporada a la Biblioteca de Catalunya de Barcelona, del 17 de novembre al 18 de desembre.

El públic de Temporada Alta va descobrir Wajdi Mouawad com a autor i director l’any 2010 amb Littoral i el va retrobar el 2012 amb Incendis, dirigida per Oriol Broggi que, el 2015, també va dirigir Cels. Enguany, amb Un obús al cor, Utzet i Broggi presenten una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. Un text d’un altíssim voltatge que recull l’univers narratiu de Mouawad, escenes i personatges que s’entrecreuen i que procedeixen de tots els textos escrits. El text, protagonitzat pel típic antiheroi de l’autor, narra la història d’un home que afronta la notícia de la mort imminent de la seva mare

Ernest Villegas, Ferrant Utzet i Oriol Broggi sobre el muntatge:

Un obús al cor, una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. Un monòleg de Mouawad en el qual trobem quasi un resum de tota la sèrie de La sang de les promeses. Un text d’un altíssim voltatge. Un treball íntim amb l’Ernest i dirigit a quatre mans. Quan un text t’arriba al cor d’aquesta manera, l’única cosa que podem fer és posar-nos a assajar i a construir alguna cosa per fer de pont cap als espectadors. Wajdi Mouawad afila les paraules i crea una teatralitat que et travessa com un ganivet. […] Wajdi Mouawad centrifuga tot el seu teatre, les frases, els personatges, els temes, el dolor, l’humor, la pena i la tristesa, en 15 planes de poesia meravellosa.

Dansa d’Agost, el segon muntatge de La Perla 29 al Festival

L’endemà de l’estrena d’Un Obús al cor el públic de Temporada Alta tindrà la oportunitat de veure un altre muntatge de la mà de La Perla 29: Dansa d’agost, un popular text de l’irlandès Brian Friel dirigit i traduït per Ferran Utzet. El muntatge va estrenar-se la temporada passada a la Biblioteca de Catalunya i ha rebut una gran acollida per part del públic i la crítica. Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records, memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava. El muntatge es podrà veure el dia 22 d’octubre al Teatre Municipal de Girona en el marc d’una gira per Catalunya.