Temporada Alta inaugura la sala Platea-Tourmix com a escenari musical

El nou espai acollirà actuacions musicals de petit format en sessió golfa

Temporada Alta 2011?Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt és un festival de referència europea i, com a tal, en aquesta vintena edició ha volgut reforçar les propostes dirigides al públic jove. Amb aquest objectiu s’ha donat un pes específic important a la sala Platea-Tourmix, un nou espai dins el festival en el qual s’han programat petits concerts de grups emergents ?i alguns de consagrats- de L’escena musical del país. D’aquesta manera, la sala esdevindrà punt de trobada de públic i professionals de la música i, D’altra banda, aquesta programació suposa una bona possibilitat per gaudir encara més del festival, ja que els concerts començaran a les onze de la nit, cosa que permet assistir prèviament als espectacles que formen part de la programació bàsica de Temporada Alta, i acabar la nit amb les vetllades musicals de la Platea-Tourmix.

Maika Makovski, pont entre la programació teatral i la musical

El primer recital programat a la sala, que tindrà lloc el dijous 20 D’octubre, és el de la músic, cantant, escriptora, compositora, actriu i artista visual Maika Makovski. La mallorquina oferirà els temes del seu nou disc, quart de la seva trajectòria. ‘Desaparecer’ és el títol D’aquest àlbum i també el nom de L’espectacle de Calixto Bieito en el qual la polifacètica artista participa com a compositora i també com a intèrpret, al costat de Juan Echanove. Aquesta obra es podrà veure també a Temporada Alta, la mateixa setmana, el dissabte 22 D’octubre.

Tàndems molt ben escollits

La resta de recitals que tindran lloc a la sala Platea-Tourmix combinaran les actuacions de dos grups diferents cada dijous. I no és per casualitat. L’objectiu és oferir concerts de qualitat, frescos i que proposin suggerents trobades D’estils. Per això s’han programat tres nits ben atractives: el 17 de novembre hi actuaran La laia -grup pop-folk vigatà guanyador del Sona 9 de L’any 2010- i Very Pomelo, liderat per Xarim Aresté, també conegut amb el sobrenom de “L’Elvis de sang rumbera”. El 24 de novembre serà el torn de Gertrudis -formació ja consolidada que es mou entre la rumba i altres estils i que ara presenta el seu treball Tripolar- i de Marc Barrachina ?Facto?, ex-membre de Delafé y las Flores Azules, que oferirà les cançons del seu nou àlbum. Aquestes dues actuacions s’han programat conjuntament amb el Festival Acústica de Figueres, que conclou així, a Girona, els actes de celebració del seu 10è aniversari.

Per últim, el dijous 1 de desembre s’ha programat a la sala Platea-Tourmix el concert D’Els Surfing Sirles -especialistes en fer derivacions psicodèliques amb un toc de canallisme i sentit de L’humor- i Esperit!, el projecte en solitari de Mau Boada, músic inclassificable que tant pot decantar-se per fer versions de Pau Riba com per interpretar composicions pròpies o improvisacions.

Etiquetes: