Temporada Alta ofereix algunes de les propostes més esperades del festival durant les Fires de Sant Narcís

'Bits', 'El President', 'Le Croupier', 'El intérprete' i 'Dies feliços' són algunes de les propostes que Temporada Alta ofereix durant les fires de Girona en diversos espais de la ciutat

Fins el proper 2 de novembre Girona es vesteix de festa amb les Fires de Sant Narcís amb propostes per a tots els visitants i gironins. Temporada Alta, dins de la seva programació, complementa el programa de les Fires amb alguns dels espectacles més esperats pel públic: Bits de Tricicle, Esperança Dinamita de Le Croupier, El Intérprete amb Asier Etxeandia, Dies feliços amb Emma Vilarasau, o Bluf, de la companyia La Calòrica, proposta guanyadora del Premi Quim Masó a projectes teatrals.

El teatre és el protagonista de les propostes que Temporada Alta ofereix a partir d’avui per apropar la cultura a tots els públics.

El President, una de les grans estrenes de la temporada es podrà veure per primer cop al El Canal el proper 24 i 25 d’octubre. L’espectacle, dirigit per Carme Portaceli i protagonitzat per Francesc Orella i Rosa Renom, es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya a partir del dia 5 de novembre. La banda gironina Le Croupier amb la direcció de Xavier Pujolràs també estrena muntatge, Esperança Dinamita, una proposta escènico-musical que recupera les cançons de revista d’abans de la Guerra Civil.

Bluf de la companyia La Calòrica -guanyador de l’últim Premi Quim Masó-, Llibert de Gemma Brió, Allegro de Cor de Teatre i Paco Mir, i Dones com jo de T de Teatre són algunes de les propostes que també es podran veure a Temporada Alta fins al 2 de novembre, juntament amb una proposta musical, granada, l’últim disc de Sílvia Perez Cruz i Raül Fernández Miró. El concert, que es podrà veure el dia 31 d’octubre a l’Auditori de Girona, comptarà amb la punyent guitarra de Fernández i l’excepcional veu de Pérez Cruz.

Temporada Alta també oferirà aquests dies espectacles de personalitats referents en el panorama internacional. Muntatges com els del polonès Krystian Lupa i l’anglès Peter Brook comparteixen programació durant les Fires amb l’uruguaià Sergio Blanco que estrena a Catalunya el seu espectacle Tebas Land, i Jomi Oligor (Hermanos Oligor) i Shaday Larios (Microscopía) que donaran a conèixer el seu últim espectacle, La màquina de la soledad.

Brook és un dels mestres europeus indiscutibles del teatre dels darrers cinquanta anys i un dels directors més representats al festival. Ara torna a Temporada Alta dirigint conjuntament amb Marie Hélène Estienne i Franck Krawczyk per estrenar a l’Estat espanyol una versió amb música del clàssic sud-africà de Can Themba. Per altra banda, Krystian Lupa, un dels màxims referents de l’escena polonesa, arriba després de la seva estrena a Polònia amb Tala de Thomas Bernhard.

Amb el clar objectiu de ser un referent com a porta d’entrada a Europa del teatre iberoamericà, Temporada Alta organitza per segon any consecutiu el cicle Connexió Iberoamèrica. Durant les Fires de Sant Narcís el públic podrà gaudir de dues de les cinc peces programades durant el festival. Shaday Larios, líder de la companyia mexicana Microscopía, en col·laboració amb Jomi Oligor, de la companyia Hermanos Oligor, ens presenta La máquina de la soledad. Per acabar, l’uruguaià Sergio Blanco presenta Tebasland, la dura història d’un parricidi que conjuga dos registres lingüístics, dues vides, diferents edats.

 Els més petits de la casa també tenen propostes durant aquestes festes de Sant Narcís. Maüra, filla de la terra és un espectacle recomanat a partir de 3 anys que s’estrenarà el proper 26 d’octubre a la Sala La Planeta.

La companyia La Maquiné ens presenta un segon espectacle per a públic familiar, La casa flotant, on l’arca de Noè navega entre teatre, titelles, música i projeccions. 

Per més informació podeu consultar www.temporada-alta.net on trobareu dates, horaris, preus i durada de cada espectacle