Temporada Alta avança nova programació i afegeix Figueres com a nova subseu

Com a novetat, Temporada Alta comptarà amb el cicle Dijous de comèdia amb espectacles de Judit Martín, Marc Sarrats, Oye Polo o El soterrani

Redacció.- Per segona vegada en aquests mesos previs a encetar plenament l’estiu, Temporada Alta posa a la venda un avançament d’espectacles de la seva programació que es veuran en la seva 32a edició. També es dona a conèixer més propostes de les subseus que el festival té escampades pel territori, afegint Figueres com a novetat, i el disseny del nou cartell, creat per l’artista Enric Pladevall, inspirant-se en l’art de la cal·ligrafia japonesa.

Segon avançament de la programació teatral i musical

Novament, el festival gironí aposta per la música, amb noms destacats com Pau Vallvé (una nova col·laboració amb el festival Neu!), Albert Pla acompanyat del guitarrista Diego Cortés, Joan Dausà que tancarà la seva gira a Girona, el DJ francès Vitalic Live amb la seva sessió de música electrònica o la formació _juno de Zahara i Martí Perarnau.

A més, Temporada Alta torna a programar alguns dels grans èxits de la cartellera teatral, repartint-la per diferents localitats del territori. D’aquesta manera, espectacles de llarg recorregut com La pell fina, Non Solum (estrenat al festival fa més d’una dècada), FitzRoy (producció de Bitò) o produccions pròpies de TA com Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) o El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc es podran veure a poblacions com Bescanó, Torroella, Palafrugell, Torroella o Sant Gregori.

També es podran veure muntatges de prestigi com Yerma, el clàssic de Lorca produït pel Teatre Lliure, propostes de dansa urbana com Jo sóc d’aquí o de teatre familiar com Sense lluna, aquest últim, al Teatre de Salt.

Figueres, nova subseu 

Com a novetat, Figueres s’estrena com a nova subseu del festival per primera vegada, acollint l’espectacle Diptych: The missing door and The lost room. Es tracta d’una espectacular proposta de dansa-teatre, pensada per a un públic molt ampli, dividida en dues peces. El muntatge el signa la prestigiosa companyia internacional Peeping Tom, que no passa per Temporada Alta des de fa més d’una dècada. Especialitzats en atmosferes misterioses i cinematogràfiques, la companyia desplegarà el seu virtuosisme físic al Teatre Municipal el Jardí, un gran espai que permet acollir aquest tipus d’espectacles, ja que Girona no té un teatre amb dimensions suficients per a que es pugui representar aquesta peça.

Dijous de comèdia a TA 

Una altra de les novetats de l’edició 2023, es el cicle d’humor que se celebrarà cada dijous al Centre Cultural la Mercè durant el festival al llarg de quatre setmanes. Sota el nom Dijous de comèdia a TA, el festival vol ampliar el ventall de propostes d’entreteniment, abraçant l’stand-up comedy com un gènere escènic més. Alta flipamenta, de Marc Sarrats, Not talent, de Judit Martín, Oye Polo (un xou inspirat en el seu pòdcast) i els monologuistes d’El soterrani seran els participants del cicle enguany.

Enric Pladevall, autor del cartell 2023 

Seguint la línia de col·laborar amb reconeguts artistes plàstics per dissenyar el cartell del festival, aquest any Temporada Alta compta amb Enric Pladevall per l’edició 2023. La seva obra porta per títol Gest-batec i està inspirada en l’art de la cal·ligrafia japonesa. Pladevall és un pintor, escultor i artista català, amb reconeixement internacional, i obres destacades a ciutats com Atlanta, Girona, Barcelona, Singapur o països com els Estats Units o Corea.

D’aquesta manera, Pladevall se suma a una extensa llista de personalitats que han col·laborat amb el festival en la creació del cartell, com Antoni Tàpies, Cristina de Middel, Carles Santos, Carmen Calvo, Joan Fontcuberta, Eulàlia Valldosera, Narcís comadira, Eugènia Balcells, Frederic Amat, Carme Sanglas o Ferran Adrià.