Silvia Perez Cruz

Temporada Alta presenta una àmplia programació musical marcada per grans noms nacionals i internacionals

L’uruguaià Jorge Drexler inicia al festival la gira de presentació de Salvavidas de Hielo, el seu nou treball discogràfic

Redacció.- Temporada Alta- Festival de tardor de Catalunya, presenta un any més una potent programació de diversos gèneres i disciplines pensada per a tot tipus de públic, convertit en un festival de referència tant a nivell nacional i estatal com europeu. És sobretot un festival d’arts escèniques però també programa una àmplia oferta musical. En la seva 26a edició, aposta per un total de  32 muntatges, concerts de diferents gèneres i espectacles  on la música hi te un paper protagonista.
Enguany el festival presenta una completa programació d’artistes de fora del país com l’uruguaià Jorge Drexler, que ha escollit Girona i Temporada Alta per iniciar la gira de presentació europea del seu nou treball discogràfic  Salvadidas de Hielo; la maliana Oumou Sangaré, una de les veus femenines més grans i commovedores de la música africana actual que presentarà Mogoya, el seu darrer àlbum;  Buika, que mesclant ritmes del jazz, afrobeat, funk, soul o reagge  presentarà Para mí, el seu últim disc, o Troy Andrews, més conegut com Trombone Shorty, que portarà a Girona el millor Jazz de Nova Orleans
De fora de Catalunya, també actuaran en el marc de Temporada Alta artistes de renom com Diego el Cigala, que presentarà Piano y voz, un espectacle que combina la veu del cantaor flamenc i el piano de Jaume Calabuch; o Rosalía, que s’ajunta amb el català Raül ‘Refree’ per presentar Los Ángeles, el seu darrer treball discogràfic.
A nivell nacional,  Temporada Alta acollirà algunes de les grans veus del nostre país. Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz i Pau Vallvé actuaran al Festival per presentar els seus últims discs i, els Sopa de Cabra, realitzaran un concert molt especial acompanyats per M-Clan i Adrià Puntí. L’esdeveniment ha estat batejat com La Nit dels Sopa i el grup gironí té ganes de repetir-lo cada any, sempre acompanyats de grups i amics que han fet al llarg de la seva extensa carrera professional.
A més, Temporada Alta aposta enguany per aquells espectacles on la música hi té un paper destacat però a la vegada s’hi combinen diverses disciplines. És el cas, entre d’altres, de María Muñoz i el Niño de Elche amb el muntatge 7 Lunas, La Visita de la vella dama, dels Farrés Brothers, Dancing with frogs, de Sol Picó; Àries de Reservat, de Marc Rosich, Elena Martinell i Glòria Garcés; Mai més set! Mai més gana!, el projecte realitzat per La Perla 29 i estudiants i professors de l’Escola La Farga; De Mensheid, de Josse de Pauw; Golem de la cia britànica 1927; Federico García de Pep Tosar; Impulso, de Rocío Molina; o La caiguda de l’H i L’empestat, les dues de la mà de Jordi Oriol.
Per últim, els més petits també podran gaudir de la programació musical del Festival amb les propostes familiars i les propostes adreçades el públic infantil, com per exemple I Love Rock and Roll, Avui Fem Pop i Funky, Funky, tres espectacles d’Orelles de xocolata per acostar diversos gèneres musicals als infants; El Petit Príncep, èxit indiscutible que repeteix per cinquè any a Temporada Alta; Alícia al País de les Meravelles, una obra de teatre familiar dirigida per Marta Buchaca; el circ per a tota la família de Concerto per deux clown de Les Rois Vagabonds i Saloon dels canadencs Cirque Eloize o bé Pell de Llarinte, Cua de Tiré, de Moisès Maicas, muntatge que també repeteix a Temporada Alta .