Temporada Alta programa 4 espectacles familiars i per a tota la família aquest desembre

Gran reserva, Mon petit souvenir, Acróbata y Arlequín i El meravellós viatge de la Lea

Redacció.- Amb l’objectiu de fer arribar les arts escèniques a grans i petits, Temporada Alta continua programant espectacles familiars i per a tots els públics, alguns d’ells estrenes absolutes o que es veuran per primera vegada a Catalunya. Aquest desembre la programació del festival inclou 4 propostes diferents:
Un repàs dels millors moments de Rhum & Cia
Després de l’èxit de Rhum (TA15), Rhümia (2016) i Rhumans (TA18), la companyia Rhum & Cia ha produït Gran Reserva, l’espectacle que acomiada l’homenatge a un dels grans actors i pallassos del nostre temps, Joan Montanyès (Monti). Aquest nou muntatge, per a tots els públics, es presenta com una festa esbojarrada i amb molt de ritme, humor absurd, gamberrisme, màgia, tendresa i emoció. L’obra està interpretada per  Joan Arqué, Roger Julià, Mauro Paganini, Piero Steiner i Moisès Queralt, i es podrà veure el dilluns 7 de desembre al Teatre de Salt.
La Bleda reviu els records dels estius d’infantesa
Mon petit souvenir és un cant a les nits d’estiu, els fons marins, als mosquits i a les passejades en bicicleta, en definitiva, a les vacances d’estiu i als records inesborrables. El muntatge creat per Helena Escobar,  Xevi Casals i Pere Hosta –qui també n’és el director– porta sobre l’escenari aventures simpàtiques, divertides i musicals que parlen del dia a dia estiuenc i ens ensenyen els valors de la vida de càmping: viure a l’exterior, tenir cura del medi ambient i conviure amb altra gent. La pallassa Helena Escobar serà la protagonista d’obrir la seva rulot i presentar aquesta aventura, estrena absoluta, es veurà a la Sala La Planeta el diumenge 6 de desembre. Recomanada a partir de 3 anys.
El circ de Picasso amb la firma de La Maquiné
Acróbata y Arlequín és l’espectacle multipremiat de teatre i música que ha produït La Maquiné i que, amb aquesta presentació al festival, s’estrena a Catalunya. Obra de la mateixa companyia de La casa flotant (TA14), Acróbata y Arlequín s’endinsa en l’univers del circ que Pablo Picasso va plasmar en els seus colorits i avantguardistes quadres. A través del jove artista i el seu desig de formar part de la família dels saltimbanquis, aquesta màgica història descobrirà la importància de la convivència, la solidaritat i el respecte pels animals. Dirigit per Joaquín Casanova, l’espectacle, recomanat per a nens i nenes a partir de 4 anys, es podrà veure el 8 de desembre al Teatre Municipal de Girona combina cant i música en directe amb titelles.
L’estrena de la companyia La Banda a Temporada Alta
La companyia La Banda arriba per primera vegada a Temporada Alta amb el muntatge per a un públic a partir de 5 anys titulat El meravellós viatge de la Lea. L’espectacle, creat per Gloria Sirvent Cortés i Mercè Vila Godoy –qui també n’és la directora– recrea un viatge de deu dies pel nord de Catalunya i el sud de França ple d’aventures, anècdotes, històries, somnis i joguines que ens mostrarà l’univers de la Lea,  el mateix món interior d’idees, inquietuds i pensaments que té qualsevol nen o nena. Dirigit per la mateixa directora que l’espectacle Primera plana (TA13), l’obra conté altes dosis d’humor i música per a fer volar la imaginació i es podrà veure a la Sala La Planeta el diumenge 20 de desembre.