Temporada Alta programa enguany 6 espectacles pensats exclusivament per al públic familiar i 8 muntatges per a tots els públics

La Colla d’El Club és l’espai pels més petits de la casa, un grup per acostar el món del teatre als nens i nenes de 0 a 12 anys

Redacció.- A banda de la programació estrictament per a adults, el festival vol que el públic més jove també trobi els seus espectacles. El Festival aposta, un any més, per una oferta de qualitat per als més petits amb l’objectiu de despertar-los la sensibilitat per les art escèniques i ho fa a través de dues línies de programació. Amb espectacles familiars, per al públic familiar recomanats per edats diverses, i una línia de propostes per a tots els públics, perquè les pugui gaudir tota la família, del petit al gran.
ESPECTACLES FAMILIARS
Per als més petits, el Festival programa 6 propostes pensades exclusivament per al públic familiar. D’entre aquests, destaquen les estrenes de El senyor Petit d’Anna Roca, on els intèrprets conviden a reflexionar sobre la curiositat, la imaginació i la màgia, que massa sovint desapareixen quan ens fem grans i Bloop! de Pep Bou, que fa més de 40 anys que fascina grans i petits a través d’un llenguatge singular: teatre poètic i visual farcit de bombolles plenes de llums i ombres.
En el gènere musical, actuaran al Festival Dàmaris Gelabert amb el seu darrer disc Naturalment, que barreja la música mediterrània amb el country i la bossa nova i Concert pels més menutsde Cia Black Music, del qual s’ha obert una nova funció, un concert on s’ofereix, a nens i nenes de 0 a 5 anys, un repertori de peces musicals que són un viatge a la història de la música negra, des de les cançons espirituals al funk.
Els més petits també podran gaudir de propostes teatrals com Biblioteca de sons i sorolls, la unió entre dues personalitats creatives singulars: l’escenògraf i mestre d’escola José Antonio Portillo i el músic Enric Monfort; Viatge al centre de la terra, obra en què la mítica companyia Roseland Musical adapta el clàssic de Jules Verne i el converteix en una fantasia a l’estil Georges Méliès i La llavor del foc de Carlota Subirós i Babou Cham, una proposta escènica sobre el diàleg entre cultures.
Enguany, en el marc del programa A Tempo, Arts i Formació, es presenten dos espectacles inclosos dins la programació: La llavor del foc, de Babou Cham i Carlota Subirós, per a les aules de primària,i l’espectacle-instal·lació d’Àlex Rigola, MACHO MAN, sobre la violència de gènere, per els estudiants de secundaria i batxillerat. A Tempo, Arts i Formació, és un projecte que promou espais d’interacció entre joves, estudiants, professionals de l’educació i professionals de les arts i la cultura, en els quals treballar de forma sincronitzada.
ESPECTACLES PER A TOTS ELS PÚBLICS
Una de les funcions del Festival és generar nous públics i aconseguir crear i augmentar l’interès pel teatre i les arts escèniques en general. Per això Temporada Alta intenta que cada vegada més hi hagi espectacles que puguin gaudir espectadors de totes les edats i que, per tant, es puguin veure amb la família al complert.
Els espectacles per a tota la família que el Festival proposa enguany són, El Petit Príncepde Manu Guix i Àngel Llàcer, un espectacle premiat i aplaudit per més de 200.000 espectadors des de la seva estrena el 2014. Un clàssic contemporani entre els musicals de creació catalana; TROIA, una veritable Odissea! de Cor de Teatre, una proposta que barreja la Ilíada i l’Odissea amb música de Mozart, Verdi o Bach iVida, un espectacle en què Javier Aranda deixa els espectadors meravellats amb una joia de petit format que s’ha endut molts premis.
En l’àmibt internacional, la companyia britànica 1927 torna al festival amb The Animals and Children took to the Streets, el seu muntatge més aclamat, l’adaptació d’una novel·la gràfica d’estètica expressionista, a partir d’11 anys. Sol bémol és el nou espectacle de la companyia belgade D’Irque & Fien, on el circ aeri es combina amb humor i música en directe, un muntatge màgic i poètic. Al seu torn, el pallasso rus Slava Polunin tornarà a fer nevar dins del Teatre Municipal de Girona amb l’espectacle Slava’s Snowshow. I finalment, Là, un espectacle que situa a Baró d’Evel com una de les millors companyies de circ contemporani de l’escena teatral actual.
La programació per a tots els públics inclou altres propostes de màgia, circ i clown d’alt nivell: l’aplaudit 25 il·lusionsdel Mag Lari, amb què el mag celebra 25 anys sobre l’escenari amb els 15 números més emblemàtics i 10 de nous; Rhumans de Rhum & cia, dirigit per Jordi Aspa. Després de l’èxit de Rhum i Rhumia, arriba la tercera part d’aquest gran i divertidíssim homenatge a la figura del clown. Finalment, Escargots, una trobada entre Toti Toronell i Pere Hosta, i la seva manera d’entendre l’humor.
La Colla d’El Club
A través de La Colla d’El Club, Temporada Alta ofereix un espai de cultura i lleure, una porta d’entrada al món del teatre per a nenes i nens d’entre 0 i 12 anys. Amb aquesta acció es vol facilitar l’accés al teatre i l’educació en arts escèniques i reconèixer el paper del teatre com a espai educatiu. Pertànyer a La Colla d’El Club de La Ciutat Invisible permet als espectadors participar en un gran nombre d’activitats culturals i gaudir de descomptes especials pels espectacles familiars. A més, aquest any s’oferiran tallers oberts a tots els nens i nenes després de les funcions de Bloop! i Viatge al centre de la terra.