Temporada Alta programa quatre propostes diferents, més enllà de la Setmana de Programadors

Rosario Flores presenta el seu últim disc, Gloria a ti, a l’Auditori

Redacció.- Aquest cap de setmana, més enllà de la Setmana de Programadors i de la programació de creació contemporània, Temporada Alta programa quatre espectacles: Ventura, de Cristina Clemente interpretada per David Planas i Meritxell Yanes, el concert presentació del darrer treball discogràfic de Rosario Flores, Caiguts del cel, la última producció de Sergi Belbel amb Emma Vilarassau, Àlex Casanovas, Anna Brrachina i Jordi Bosch i Trencadís de lletres, un homenatge a la cançó en català de la mà de Pep Cruz.

Ventura repeteix aquest any al Festival després de l’èxit de crítica i públic en l’edició anterior on va exhaurir totes les entrades i va endur-se el guardó a millor espectacle de les comarques gironines del 2015 de l’AGT, l’Associació Gironina de Teatre. L’obra de Cristina Clemente, que es representa al domicili particular dels dos intèrprets, Can Pagans, es podrà veure en sis funcions. El muntatge explica la història de dues dones que són moltes: la Maria, casada amb un metge de Celrà amb dos fills, i la Teresa, que ha dedicat tota la vida a cuidar el seu germà, que es pregunten com seria la seva vida si no haguéssin pres certes decisions. Una mostra clara de teatre vivencial per a només 25 espectadors. Dues de les sis funcions programades aquest any van representar-se el cap de setmana passat i aquest cap de setmana se’n podran veure quatre més. Ventura es podrà veure en noves funcions el 13, 14, 20 i 21 de gener a les 21h, fora de Temporada Alta.

Rosario Flores arriba a Temporada Alta aquest dissabte 19 de novembre per presentar el seu darrer treball, Gloria a ti. La filla petita de Lola Flores oferirà un únic concert al Festival a l’Auditori de Girona on, a part de presentar el nou disc, també farà un repàs al repertori que marca la seva carrera amb grans clàssics com Mi Gato, Cómo quieres que te quiera o Qué bonito. Una autèntica festa a ritme de rumba, flamenc, pop, rock, soul i bossa nova.

Dins la programació musical, diumenge 20 de novembre arriba a la sala La Planeta l’espectacle Trencadís de lletres. Parlar de les nostres cançons de la mà de Pep Cruz. El recital és un homenatge a Ovidi Montllor, Jaume Sisa, Lluís Llach, Serrat, Raimon, un homenatge als cantats que formen part de la nostra memòria col·lectiva. L’actor Pep Cruz recitarà les cançons escollides acompanyat d’un trio schubertià: piano (Andreu Gallén), violí (Víctor Pérez) i violoncel (Marta Perna), amb la particularitat que la música no serà l’original.

Per últim, aquest cap de setmana també es podrà veure Caiguts del cel, la darrera comèdia dirigida per Sergi Belbel que compta amb un repartiment de luxe, Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Àlex Casanovas i Anna Barrachina. Què farieu si un dia comencessin a caure diners del sostre de casa? Diners del no-res. Qualsevol pot pensar que amb això es resoldrien tots els problemes. El text, del reconegut escriptor de comèdies francès Sébastien Thiéry, és una divertidíssima comèdia que juga amb una situació surrealista i que descobreix poc a poc les seves múltiples sorpreses i girs fins a arribar a un final sorprenent. El muntatge es podrà veure a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el diumenge 20 a les 18.00h.