Temporada alta reobre els teatres dilluns amb 36 espectacles presencials i unes 50 propostes online

Els espectacles de dansa Malditas Plumas de Sol Picó i Hidden de Lali Ayguadé es reprogramen amb nous formats i noves dates

Redacció.- Temporada Alta tornarà a obrir els teatres i espais d’exhibició el proper dilluns, 23 de novembre, coincidint amb l’inici de les noves restriccions que permeten la celebració d’espectacles culturals amb un 50% d’aforament i un màxim de capacitat de 500 espectadors. El festival ha reprogramat la seva oferta i presenta una nova programació que s’allargarà fins al 22 de desembre amb 36 espectacles presencials i una cinquantena de propostes online a través del canal A distància.
El Torneig de dramatúrgia serà el primer espectacle que comptarà amb públic després de 24 dies amb els teatres tancats. Tot i que s’han continuat celebrant les eliminatòries i la primera semifinal per streaming, ara amb la possibilitat de reobrir les platees, es torna amb el doble format, presencial amb públic i online. La segona semifinal de dilluns començarà, això sí, a les 19.30h per ajustar l’horari al confinament nocturn. El text guanyador es decidirà amb els vots que emetin els espectadors que assisteixin a La Planeta.
Dues estrenes de dansa: Sol Picó i Lali Ayguadé
Malditas Plumas, l’espectacle de dansa de Sol Picó, s’havia de representar el 13 de novembre i s’ha reprogramat pel 8 de desembre. L’espectacle, estrena a Catalunya, fa un recorregut pels diferents episodis de la vida d’un personatge, interpretat per Sol Picó, en un viatge que transita entre la tendresa i la decadència. El públic coneixerà la història d’una vedet del Paral·lel: els seus records, les seves experiències i les seves vivències. Però… i si tot això només són els seus somnis, les seves projeccions vitals, els seus desitjos no acomplerts’. L’obra juga amb la transformació, la interacció del públic i l’espontaneïtat. Coproduïda entre el TNC i la companyia Sol Picó, l’obra se suma a la llarga llista de produccions que han format part de la programació de Temporada Alta en les últimes edicions, com Red Room (TA19), Dancing with Frogs(TA17), We Women (TA15) o One Hit Wonders (TA14).
L’espectacle de la coreògrafa Lali Ayguadé, Hidden, tindrà finalment una estrena online. Es podrà veure a partir del dijous 26 de novembre i fins al final del festival a través de la programació A distància. Coproduït entre el Teatre Nacional de Catalunya, el Festival TanzBozen i Temporada Alta, el nou espectacle tanca la trilogia que Ayguadé va iniciar amb Kokoro (TA15) i UanMi (TA17), dedicada a descobrir la identitat més profunda i la bellesa de la imperfecció, sense filtres ni maquillatges.
La tercera entrega d’aquesta trilogia, interpretada per Anna Alsina, Diego Sinniger, Lisard Tranis, Akira Yoshida i Piero Steiner, amb la veu de Joana Gomila, fa una mirada a aquelles coses que ens defineixen, però que –amb el temps– han quedat tapades sota el vel de l’inconscient. El nostre present difumina el passat. I la vida, que no s’atura i ens empeny sense treva, deixa un rastre de records al seu camí. Records que s’apilen entre els plecs del cervell, com ho fa la pols sota els mobles. Que queden a l’ombra, amagats sota un tel d’artifici, de somni, d’il·lusió subjectiva. Hidden forma part del projecte transfronterer Pyrenart.
Un festival que s’allargarà fins Nadal
Amb la reobertura dels equipaments i la recol·locació d’alguns espectacles que es van haver de cancel·lar en les últimes setmanes el festival presenta una programació que inclou estrenes, espectacles internacionals i propostes per a tot tipus de públic. Entre altres l’estrena a Catalunya de Molly Bloom de Jan Lauwers amb Vivianna De Muynck; les estrenes de Història d’un senglar, dirigida per Gabriel Calderón i interpretada per Joan Carreras,  i l’espectacle F.A.M. de Les Impuxibles; els dos concerts de la Sílvia Perez Cruz, un en solitari i l’altra amb banda; el nou projecte de El Conde de Torrefiel, Se respira en el jardin como en un bosque o l’espectacle familiar Acróbata y Arlequín de la companyia La Maquiné.
Continuant l’aposta d’aquesta darrera edició per la programació A distància, Temporada Alta amplia les propostes que es podran veure en línia i també el calendari. A banda de les propostes que hi estan disponibles des de fa setmanes, recentment s’han incorporat o ho faran en els propers dies propostes com el recital via zoom de Josep Pedrals: És un dir, el darrer projecte de La Veronal, Sonoma, o el teatre documental d’Azkona & Toloza, Teatro Amazonas.
L’entrada del teatre garanteix l’accés als teatres fora dels perímetres
El festival ha canviat els horaris de la major part d’espectacles per facilitar que els espectadors puguin arribar a casa seva abans no comencin les restriccions del confinament nocturn.
De totes maneres, la normativa de la Generalitat permetrà que les persones que tinguin l’entrada d’un esdeveniment cultural puguin circular més enllà dels límits del tancament perimetral dels caps de setmana o puguin circular més enllà de les 22h que obliga el confinament nocturn