Temporada Alta reprograma nous espectacles, que es veuran en noves dates o A distància

Hidden, Teatro Amazonas, That's the story of my life i Sonoma previstos inicialment per veure’s de forma presencial, s'oferiran online

Redacció.- Temporada Alta ha reprogramat la majoria dels 21 espectacles afectats per la pròrroga de suspensió d’activitat d’aquests 10 dies (del 13/11 al 23/11) decretada per la Generalitat de Catalunya per frenar el risc de contagi per la Covid-19. El festival ha treballat per programar els espectacles en noves dates, presencialment o bé dins el canal A distància.
Tal i com ja es va passar en el primer període de tancament (del 30/10 al 13/11), el festival a fet un esforç per intentar mantenir en la programació el màxim nombre d’espectacles en format presencial, adaptant-se a la disponibilitat dels artistes i les sales d’exhibició. Així doncs, per fer-ho possible el festival s’allargarà fins al dimarts 22 de desembre.
Els 12 espectacles reubicats en noves dates son: M’haurieu de pagar, creada i dirigida per Jordi Prat i Coll (19 de desembre, Sala La Planeta); El meravellós viatge de la Lea, de La banda (20 de desembre, Sala La Planeta); l’estrena a Catalunya de la videoinstal·lació Personalien d’Albert Serra (4, 5 i 6 de desembre, Golfes Factoria Cultural Coma Cros); Corpus, de Xavier Bobés (12 i 13 de desembre, Saló de descans, Teatre Municipal de Girona); Se respira en el jardín como en un bosque, la instal·lació d’El Conde de Torrefiel (5 i 6 de desembre, Centre Cultural La Mercè); la coproducció de dansa Inventions de Mal Pelo, que s’adapta a diferents espais escènics singulars (18 i 19 de desembre, Monestir de Sant Pere de Galligants); T’estimo si he begut, de David Selvas i Empar Moliner (18 de desembre a Torroella de Montgrí); McKellen. Tomando partido el documental sobre la vida de l’actor Ian McKellen (15 de desembre als cinemes Truffaut) Molly Bloom de Jan Lauwers i Viviane De Muynck (11 i 12 de desembre, Teatre de Salt); Llibràlegs V (10 i 15 de desembre) i els 2 concerts de Sílvia Pérez Cruz, el primer, en solitari amb la intimitat d’una guitarra (12 de desembre, Teatre Municipal de Girona) i l’altre acompanyada dels músics de la Farsa Circus Band, i que serà el darrer espectacle del festival d’enguany (22 de desembre, Auditori de Girona)
Propostes afegides a la programació A distància
En total, quatre dels espectacles previstos inicialment en format presencial en diversos escenaris gironins s’han enregistrat i s’oferiran dins la programació A distància.
Són, les coproduccions de dansa Sonoma i Hidden, de La Veronal i Lali Ayguadé respectivament, totes dues incloses dins el projecte transfronterer Pyrenart; la creació de la navarresa Laida Azkona i el xilè Txalo Toloza, Teatro Amazonas, la tercera part de la proposta de teatre documental sobre l’explotació i desaparició de la selva amazònica, que  forma part de Connexió Iberoamèrica. I finalment, That’s the story of my life, el primer espectacle on Macarena Recuerda evoca la seva pròpia vida, també inclòs en el marc de Pyrenart.
Entre aquestes propostes també hi ha X Torneig de Dramatúrgia, que ja fa dies que s’ofereix en format online, amb vot a distància inclòs.
Setmana de programadors
Malauradament amb la pròrroga de les restriccions per lluitar contra la covid-19 s’ha vist totalment afectada la celebració de la Setmana de Programadors que reuneix cada any a Girona més de cent professionals nacionals i internacionals del sector i que malgrat la situació portava un bon ritme d’inscripcions.
Tot i que la trobada no es podrà celebrar finalment de forma presencial a Girona aquest any, el festival està dissenyant un programa per poder mantenir la relació entre els professionals i els artistes del país, que és un dels objectius principals de la Setmana de Programadors. Aquest programa permetrà  l’accés dels programadors que puguin desplaçar-se a Girona a les obres reprogramades durant el mes de desembre (Personalien d’Albert Serra, Inventions de Mal Pelo, Corpus de Xavi Bobés, Molly Bloom de Needcompany i Se respira en tu jardín como en el bosque d’El Conde de Torrefiel) i la visualització on-line d’algunes de les propostes que s’havien de veure a Temporada Alta durant aquests dies i també algunes altres d’artistes que aquest any no eren presents a la mostra, com per exemple Hidden de Lali Ayguadé, That’s the story of my life de Macarena Recuerda, Sonoma de La Veronal,  o Teatro Amazonas d’Azkona&Toloza).
Espectacles cancel·lats o ajornats més endavant
El festival haurà de suspendre o ajornar 4 dels espectacles programats: l’estrena a Catalunya del nou espectacle d’Israel Galván, La consagración de la primavera, a partir de la partitura d’Igor Stravinsky, juntament amb Sylvie Courvoisier (per falta de dates disponibles); La gavina, Àlex Rigola a Palafrugell (ja hauran finalitzat la gira);  Fairfly de la companyia La Calòrica (la reprogramació coincideix quan estan a la Sala Beckett) i la videoinstal·lació de Romeo Castellucci, Il Terzo Reich (per suspensió de gira).
Retorn de diners i venda preferent
Des de fa uns dies s’ha procedit a retornar els diners de les entrades dels espectacles afectats pel tancament dels teatres.
La venda d’entrades pels espectacles presencials que han canviat de dates es podrà fer a partir de demà a les 12h al web del festival. Els espectacles A distància estaran disponibles ben aviat a la plataforma online de Temporada Alta. Des de demà es podrà veure, per exemple, That’s the story of my life de Macarena Recuerda.
Llistat de la reprogramació:
Sílvia Pérez Cruz (en solitari)12 de desembre (Teatre Municipal de Girona)
Sílvia Pérez Cruz (amb banda) 22 de desembre (Auditori de Girona)
M’hauríeu de pagar, Jordi Prat i Coll 19 de desembre (Sala La Planeta)
El meravellós viatge de la Lea, Cia La Banda 20 de desembre (Sala La Planeta)
Personalien, d’Albert Serra – 4, 5 i 6 de desembre (Factoria Cultural Coma Cros)
Corpus, de Xavier Bobés – 12 i 13 de desembre (Saló de descans, Teatre Municipal de Girona)
Se respira en el jardín como en un bosque, Conde de Torrefiel – 5 i 6 de desembre, (Centre Cultural La Mercè)
Inventions, Mal Pelo 18 i 19 de desembre (Sant Pere de Galligants)
T’estimo si he begut, David Selvas i Empar Moliner (Torroella) 18 de desembre
Molly Bloom , Needcompany11 i 12 de desembre (Teatre de Salt)
McKellen. Tomando partido, Joe Stephenson_ 15 desembre (Truffaut)
Llibràlegs V (Biblioteca Antònia Adroher) 10 de desembre
Llibràlegs V (Biblioteca Salvador Allende) 15 de desembre
Hidden, de Lali Ayguadé A distància
Teatro Amazonas, Azkona y toloza A distància
La consagración de la primavera, Israel Galván – Cancel.lat
That’s the story of my life, Macarena Recuerda A distància
Sonoma, La Veronal – A distància
Fairfly, La Calòrica – Cancel·lat
Il terzo Reich, Romeo Castellucci Cancel·lat
La gavina, Àlex Rigola (Palafrugell) – Cancel·lat