Temporada Alta s’obre aquest any a la música electrònica amb el grup francès rinôcérôse

La formació, que fusiona beats electrònics amb instruments en directe, presentarà el seu nou disc, Futurinô, a La Mirona-Salt el 9 D'octubre

rinôcérôse és un dels grups imprescindibles de L’escena electrònica francesa de L’última dècada. Al Festival Temporada Alta (9 d’octubre) la banda presentarà el seu nou disc, Futurinô, el sisè D’una trajectòria que es va iniciar fa 13 anys.

Pioners de la fusió del rock i la música en directe, els rinôcérôse actuaran amb el format clàssic D’una banda de rock a la qual incorporen un important arsenal de maquinària electrònica. El resultat és un so poderós i enèrgic construït a base de ritmes i beats electrònics, potència roquera i riffs de guitarres.

 

Col·laboració amb Electronic Shadow

Així, a La Mirona-Salt sortiran a L’escenari els vocalistes Jessi Chaton i Daniel Zak Watts, els guitarristes Florian Brinker i Jean-Philippe Freu, la baixista Patrice Carrié i el bateria Frédéric Pace. A més de presentar el seu nou disc, en primícia per al públic català, el grup donarà a conèixer un nou concepte D’espectacle fruit de la trobada amb Electronic Shadow, L’equip creatiu format per L’arquitecta Naziha Mestaoui i el realitzador francès Yacine Ait Kaci. El resultat és un show multimèdia de vocació futurista a mig camí entre L’art contemporani i les musiques actuals on L’espai escènic, la llum i  la imatge es donen la mà.

rinôcérôse es va formar L’any 1996 a Montpeller i va recollir una part de L’herència de L’escena indie D’aquella ciutat. Al capdavant del grup hi ha des de llavors Patrice Carrié i Jean-Philippe Freu. Es dona la circumstància que ambdós són psicòlegs -diuen que de dia són psicòlegs i de nit músics-  i van treure el nom de la banda D’un dibuix que havia fet un pacient. El duet va començar fent una fusió de rock instrumental amb pop i house i poc a poc van anar introduint innovadors efectes visuals en les seves actuacions que combinaven amb impactants cançons.

 
Música per a publicitat i televisió

La banda francesa es va donar a conèixer a nivell internacional amb el single Le mobilier, inclòs dintre del seu segon treball discogràfic, Installation sonore, que es va editar L’any 1999. Prèviament, rinôcérôse havia enregistrat Retrospective (1997), on va fusionar bases electròniques amb instruments en directe (guitarra, baix i percussió) i que recull algunes de les primeres cançons de la banda. La resta de compactes de la banda són: Music kills me (2002) i Schizophonia (2005). Algunes de les cançons es van utilitzar per la publicitat D’un reproductor mp3 D’Apple i D’altres per la sèrie Nip/Tuck.        

Una de les particularitats del grup és que en els darrers discs han convidat a diferents cantants a participar-hi. Futurinô no és una excepció i, entre D’altres artistes, es pot escoltar a  Bnann del grup Infadels, Mark Gardener de Ride, Ninja de The Go Team, Luke Paterson de Deaf Stereo, Anna Muchin de cobSOn i Jessie Chaton de Fancy.

Etiquetes: