Tercera edició dels Premis Blocs Catalunya

El proper 14 de juny, finalitza el període D'inscripcions dels Premis, que enguany se celebrarà al nou edifici del TecnoCampus de Mataró -Maresme

El proper dilluns 14 de juny finalitza el període D’inscripció a la tercera edició dels Premis Blocs Catalunya (2010), organitzats per L’ Associació Societat i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (STIC.CAT).

Enguany serà la ciutat de Mataró qui acollirà la cerimònia de lliurament, que se celebraran el proper 1 D’octubre al nou espai del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró- Maresme, que fa una clara aposta per la innovació i les noves tecnologies. Amb una jornada molt complerta, s’iniciarà al matí amb la segona edició dels Premis Blocs Escolars, esdeveniment dirigit a les escoles del Maresme per tal de promoure i destacar la feina que estan fent les escoles en L’ àmbit de les noves tecnologies i Internet. Les activitats de la tarda, s’iniciaran amb una trobada de blocaires de tot Catalunya i altres activitats, que finalitzaran al vespre amb la cerimònia D’entrega dels Premis als millors blocs escrits en català.

El període D’inscripcions D’enguany es va iniciar el passat 26 D’abril i s’acabarà el proper 14 de juny; s’hi poden presentar tots aquells blocs escrits en català. Una vegada acabat el període D’inscripció, s’iniciarà el període de votació que començarà el 17 de juny i s’acabarà el 9 de setembre. El sistema de votació es fa amb dues fases, una a través de la xarxa, on són els internautes que per votació popular escullen els millors blocs; i L’altre, els membres del jurat oficinal, que decidirà quins són els blocs guanyadors a partir dels que hagin quedat finalistes en les votacions a la xarxa.

D’altra banda, i per aquesta tercera edició s’han afegit dues categories, que fan que els premis evolucionin de la mà dels canvis constants que hi ha a la xarxa. Les categories per aquesta tercera edició són: Blocs Corporatius, Blocs Personals, Blocs de Cultura, Blocs D’Educació, Formats audiovisuals (aquesta darrera categoria engloba els fotoblocs, els podcast i els vídeoblocs), el premi ?Lletra? de la UOC de Blocs de Literatura, Blocs Polítics i Blocs TIC. S?han ampliat les categories amb els Blocs Gastronòmics i els Blocs D’Esports.

Finalment el Premi Especial Stic.Cat, que L’Associació dóna a aquella entitat, institució o persona que ha realitzat accions especials a la xarxa o a través de la xarxa.

La presència de blocs en català a Internet ha augmentat en els últims anys, així com també la procedència dels blocaires, que escriuen blocs en català D’arreu del món. Enguany s’espera superar amb nombre i qualitat els blocs de L’edició passada, que hi van participar més de 600 blocs que van obtenir un total de 20.000 votacions a través de la web.

Etiquetes:
,