Tercera edició del festival FlamencGi

Amb una programació formada per trenta-tres artistes

Del 12 al 25 de novembre FlamenGi ha dissenyat una programació formada per trenta-tres artistes, dels quals trenta-un són catalans, que compta amb grans noms del cante actual com Anna Colom, i tradicional com José de los Camarones, així com amb la dansa de Lorena Oliva, José Maldonado, Karen Lugo, el Tablao Cordobés o Gema Amaya


Redacció.- FlamenGi
, el festival de flamenc de Girona, arriba a la seva 3a edició amb la voluntat de consolidar un projecte liderat per la bailaora i activista pel flamenc fet a Catalunya, Noemí Osorio amb la col·laboració de François Soumah, també bailaor i mànager de grans artistes flamencs. Conscient que a la ciutat no hi havia cap esdeveniment cultural similar, Osorio va crear al 2019 FlamenGi, un festival de proximitat, nascut als barris gironins, alguns d’ells amb risc d’exclusió, que aposta amb una mirada en femení pel talent local i català.

El festival se celebra del 12 al 25 de novembre i es dirigeix tant al públic habituat a la cultura flamenca, com al públic més general a qui li agrada la música o la dansa i vol descobrir o acostar-se a aquest art que forma part també de la cultura catalana. És per aquest motiu que el festival combina l’emoció de viure els espectacles de flamenc en directe amb l’accés a l’aprenentatge de la seva història. Les seves activitats van des les arts escèniques a la incidència amb les escoles, exposicions, masterclasses, xerrades, etc.

FlamenGi programa majoritàriament artistes de la terra per tal de donar-los el reconeixement i la difusió que reben fora de Catalunya, també a casa. En aquesta edició, trenta-un dels trenta-tres artistes programats són catalans.