'Terra Baixa' i Lluís Homar tornarà al Teatre Borràs a la tardor

Darrera oportunitat de veure a Barcelona la interpretació per la qual Homar ha aconseguit el Premi Max a millor actor

Terra Baixa i Lluís Homar tornarà al Teatre Borràs de Barcelona  a la tardor. L’espectacle, estrenat el passat mes de novembre al festival Temporada Alta 2014, va fer temporada al Teatre Borràs l’hivern passat i gràcies a l’èxit de públic i de crítica tornarà a la ciutat comtal la tardor vinent. Serà la darrera oportunitat de veure a Barcelona a Lluís Homar en el muntatge que li ha valgut el Premi Max a millor actor per la seva interpretació dels quatre personatges d’aquesta versió del clàssic de Guimerà.

Lluís Homar, en plena maduresa professional, revisita el clàssic d’Àngel Guimerà que el va donar a conèixer i que  ha estat una referència al llarg de tota la vida de l’actor. Després de fer l’obra als 16 anys va decidir ser actor, i un moment molt recordat de la seva trajectòria l’hem de situar al 1990, en què Homar va ser protagonista de la mítica posada en escena de Fabià Puigserver al Teatre Lliure. Vint-i-quatre anys després, Homar assumeix els quatre papers principals de l’obra sol a l’escenari: l’ingenu pastor Manelic, que baixa de la terra alta per casar-se amb la Marta, la noia que treballa al molí de l’amo Sebastià, i també la Nuri, amiga de Manelic. Tots quatre acaben rebolcant-se al fang de les passions humanes més turbulentes, les de la terra baixa.

Per l’escriptor Màrius Serra, “la versió unipersonal de Terra baixa que Lluís Homar representa (…) està destinada a perdurar en la memòria teatral” i, segons el crític Joan-Anton Benach , es tracta d’”un treball només a l’abast dels grans mestres de la interpretació”.