Terracotta Museu presenta el tercer volum de la Col·lecció del museu

Dedicat a la instal·lació artística de Javier Balmaseda La ruta migratòria. Una singularitat paisatgística

Redacció.- El divendres 18 de gener a les 19:30h es presentarà el tercer volum de la col·lecció Catàlegs del Terracotta Museu, dedicat a la instal·lació artística de Javier Balmaseda La ruta migratòria. Una singularitat paisatgística, que actualment es troba exposada en la Sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu.
L’autor del text és el crític d’art Arnau Puig, i al igual que en els dos volum anteriors, dedicats a les exposicions de Javier Garcés i Madola, trobem un reportatge fotogràfic amb el disseny, el procés creatiu de l’artista i el muntatge final de l’obra. En aquesta ocasió però, el nou catàleg tindrà un format diferent. Es tracta d’un pòster de grans dimensions (76 x 56 cm) que mostra en la cara principal la instal·lació en tota la seva magnitud; en l’altre cara es troba el recull d’imatges del procés creatiu. Aquesta cartell ve plegat a l’interior d’una carpeta que conté el text d’Arnau Puig al voltant de l’artista i de la seva instal·lació ceràmica.
Els Catàlegs del Terracotta Museu estan dissenyats per ser agrupats en forma de col·lecció, conformant un Llibre d’Exposicions que ve a ser un reflex de la trajectòria expositiva del Terracotta Museu. El Llibre d’Exposicions 2018 es podrà adquirir a l’entrada del museu amb els tres primers volums de la col·lecció que corresponen a les mostres: Javier Garcés. Escultures Ceràmiques, Madola. Vestigis i La ruta migratòria. Una singularitat paisatgística, a un preu de 25€.
L’acte es clourà amb una visita comentada a la instal·lació a càrrec de l’artista.
De terrissa i terrisseries
Tot seguit, a les 20:00h, s’inaugurarà l’exposició temporal De terrissa i terrisseries. Un tast a la col·lecció de Sergio Sabini Celio, a l’Espai “El Forn”. Com el seu títol indica, aquesta mostra està dedicada a la col·lecció privada de Sergio Sabini, un dels col·leccionistes de ceràmica més importants del país.
Tot i que la seva activitat professional s’ha desenvolupat en el món empresarial i judicial (com a auditor de comptes), el seu afany i impuls col·leccionista per la terrissa popular l’han portat a adquirir, recuperar, reunir i mantenir una extensa i coherent col·lecció que actualment alberga més de 7.500 peces, amb una amplia mostra de la cultura material terrissaire, des de càntirs, olles, gerres, tenalles, menjadores i abeuradors per animals fins a joguines de tota la península.
L’exposició que ara s’inaugura mostra una selecció de peces de diferents terrissaires de la península ibèrica, d’entre els segles XVII i XIX. Peces d’una gran qualitat i ricament ornamentades on en podríem destacar una plata fonda de la Bisbal d’Empordà del S. XVIII i una gerra de vi de Castrojeriz (Burgos) del s. XIX.
L’Espai “El Forn” és un dels espais expositius més singulars del museu. Un dels antics forns de la fàbrica de la Terracotta ha passat a ser una sala ideal per albergar exposicions de petit format amb peces prominents de col·leccions públiques o privades.
La inauguració es complementarà amb una visita comentada de Sergio Sabini a les peces de la seva col·lecció exposades a la mostra permanent.