The Gruixut's i La Troup, a la Festa Major dels Marrecs de Salt

El empordanesos aprofiten l'efemèride per presentar a La Mirona el seu segon disc, 'Que vénen els indies!'

The Gruixut’s tornen amb el seu segon disc Que vénen els indies! (RGB Suports), sota la producció de Lluís Costa (Costa 59). Un disc carregat de potència i grans dosis D’àcida ironia que mostren les seves clares influències de rock?n?roll i punk rock. Amb un clara tendència crítica cap la societat actual, els temes tenen missatges clars i que pretenen posar el dit a la llaga al·liena, però sempre amb bon humor i des de la peculiar visió “gruixuda”.

?Que vénen els indies!? és una clara declaració D’intencions, que reivindica L’existència del rock?n?roll en un panaroma català clarament dominat per les tendències folk i pop amb un missatge amable. Un missatge incendiari que intenta despertar una societat que sembla cada cop més adormida i falta de valors. Els clars referents al rock escandinau (The Hives, Gluecifer, The Hellacopters,?) i nord-americà (Eagles of Death Metal, The Dirtbombs, Danko Jones, Iggy Pop, ?), així com al rock?n?roll més clàssic (Chuck Berry, Eddie Cochrand, Jerry Lee Lewis,?), combinat amb un explosiu directe, converteixen The Gruixut’s en una maquinària de rock?n?roll.

La Troup

Després de ser guanyadors del concurs Argila Pop 2010 i finalistes de l’Intro’10, arriba el primer disc de La Troup. ‘Benvinguts a la selva’ és una proposta musical amb base de rumba catalana que es passeja pels camins dels ritmes llatins i d’altres estils com el rock o el reggae. Un ampli ventall d’instruments dóna a cada cançó un toc particular i conforma una sonoritat variada al llarg del disc.

El grup va nèixer a Cassà de la Selva l’any 2005 on, inicialment, amenitzaven musicalment la trobada amb els amics i amigues al voltant d’un banc i a la llum d’un fanal. “Aquest disc és un petit homenatge a tota la gent que ens segueix i que s’han après les cançons a base d’escoltar-les en directe. Ara podran escoltar-les en una gravació i esperem que les gaudeixin amb la mateixa passió”, comenten els membres del grup. “De totes maneres, les nostres arrels musicals sempre estaran al carrer, allà on vam aprendre quan començàvem”. El disc va ser gravat al llarg de l’any 2010 a l’estudi AdLibitum de Palamós i la masterització ha anat a càrrec de l’estudi The Grand Masters de Manchester. AdLibitum.cat s’ha encarregat de l’edició.