"The missing part", un curtmetratge dirigit i protagonitzat per la companyia Baró d’Evel i realitzat per Salvador Sunyer Vidal

Una peça sobre la familia humana en convivència amb els animals

Nanouk Films, l’Arts Santa Mònica i Temporada Alta s’han unit per tirar endavant una ambiciosa proposta que connecta el cinema i el món de les arts escèniques i porta per nom The ONE Project. Aprofitant la xarxa de relacions artístiques establerta al llarg de 24 anys de festival, el projecte triarà i convidarà en cada edició un dels millors creadors escènics a nivell internacional que, a més de presentar un espectacle, s’animi a fer cinema. El resultat ha de ser una síntesi del seu món escènic i s’estrenarà a l’Arts Santa Mònica en el marc de Temporada Alta.

Enguany la companyia escollida és Baro d’Evel, i el curtmetratge The missing part, dirigit per aquest duo franco-català (Blaï Mateu i Camille Decourtye), realitzat per Salvador Sunyer Vidal i coproduït per Nanouk Films, O (Omicron Persei 8), Arts Santa Mònica i Temporada Alta. Es va estrenar l’11 de novembre a l’Arts Santa Mònica i es podrà veure dissabte 21 i diumenge 22 de novembre al Cinema Truffaut de Girona.

Salvador Sunyer (Girona, 1987) és director i guionista, molt lligat al món de les arts escèniques i la publicitat creativa. És autor dels documentals “Porcs” (2009),  “Migranland” (2013), “The Hollywood conquest” (2014) i “Bugarach” (2014). Baró d’Evel centra els seus espectacles en el moviment, l’acrobàcia, els portés, partint de l’elecció prèvia de l’escenografia, qüestionant-se el lloc i l’espai que ocuparà l’espectador. Fins a l’estrena de “Bèsties” (2015), Baró d’Evel ha creat sis espectacles: “Mazùt” (2012), “Le Sort du dedans” (2009), “Ï” (2006), “Petit cirque au marché” (2005), “Bechtout” (2003) i “¿Por qué no?” (2000).

 

“L’home, la dona i la filla. La vida que ens ha tocat viure allà fora. A dins, un teatre. Un lloc entès com a escenari catalitzador de canvi. L’art comprés com el que és, una eina d’alliberació. Els animals són els personatges que ens recorden el que és essencial, l’origen, el per què. Un cavall i un ocell per ajudar-nos a tornar a pensar com ho fan els nens. Un petit viatge, un passatge per tornar a sortir allà a fora, però per sortir-hi d’una altra manera.”

Salvador Sunyer Vidal i Blaï Mateu Trias

 

Fitxa artística

Direcció: Salvador Sunyer Vidal i Blaï Mateu i Camille Decourtye (Baró D’Evel)

Realització: Salvador Sunyer Vidal

Idea original: Nanouk Films

Producció: Nanouk Films, O (Omicron Persei 8), Arts Santa Mònica i Temporada Alta

 

PROPERES PROJECCIONS

Cinema Truffaut de Girona

Dissabte 21 de novembre a les 11:00h

Diumenge 22 de novembre a les 11:00h