Thomas Noone estrena “La gata que volia canviar la història”

Dansa contemporània i titelles per a tots els públics al SAT!

Redacció.- Aquest proper dimecres, 13 de juliol, Thomas Noone Dance estrena al SAT!, en el marc del Grec Festival de Barcelona, la seva última producció. La gata que volia canviar la història és un espectacle per a tots els públics de dansa contemporània i titelles, coproduït pel mateix Festival.

Després d’Imperfect, de La Baldufa i Sol Picó, aquest serà el segon dels espectacles que el Grec portarà al SAT!. Quedarà encara una altra estrena absoluta, també coproducció del Festival: Boira, de la companyia de circ Voël, que es podrà veure els dies 20 i 21 de juliol.

La companyia de dansa Thomas Noone Dance estrena el seu últim espectacle per a públic familiar. A través del llenguatge de la dansa contemporània i la manipulació d’uns titelles exuberants, de mida humana i amb una plasticitat sorprenent, narra la història d’una gata, un mussol, un llangardaix i un ratolí que conviuen en un mateix arbre. La relació d’aquests animals desplegarà una reflexió sobre l’amistat, la confiança i la col·laboració.

A més dels ballarins i manipuladors, pren especial pes la veu en off que anirà narrant la història. L’encarregada de donar vida a aquesta veu, amb entitat de personatge, és Alba Morena, jove cantant, compositora i productora de Salou.

El coreògraf Thomas Noone, és autor d’unes obres amb un estil propi, gestual, físic i atlètic, que va crear la seva pròpia companyia l’any 2001 amb la qual és resident des del 2005 al SAT! Sant Andreu Teatre. Habitual dels grans escenaris de la ciutat i coreògraf convidat de companyies nacionals i internacionals, l’any 2011 va obtenir el premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa. L’hem vist al Grec interpretant coreografies com Makthub (2003), el duet Four (2007) o com a coprotagonista de Chuck & Bruce l’any 2012.