Thomas Ostermeier i Josse de Pauw, creadors internacionals de referència, visiten Temporada Alta aquest cap de setmana

Ostermeier estrena a l’Estat espanyol "El Matrimoni de Maria Braun", una adaptació d’una de les pel·lícules més conegudes de R.W. Fassbinder

Aquest cap de setmana Temporada Alta acull muntatges de dos dels dramaturgs més reconeguts internacionalment, l’alemany Thomas Ostermeier, i el belga Josse de Pauw. Dissabte 7 de novembre, al Teatre Municipal, Ostermeier presentarà en una única funció “El matrimoni de Maria Braun”, estrena a l’Estat espanyol. Diumenge 8 de novembre Josse de Pauw, acompanyat de Kriss Defoort, arribarà al Teatre de Salt amb “An old Monk”, estrena a Catalunya. Els dos espectacles s’emmarquen dins la II Setmana de la Dramatúrgia Catalana que, en aquest segona edició, es centra en les biografies teatrals.

Thomas Ostermeier presenta un retrat cru i ferotge de la postguerra alemanya i adapta una de les pel·lícules més conegudes de R.W. Fassbinder. “El Matrimoni de Maria Braun” explica la història d’una dona que es veu obligada a prostituir-se i a aprendre les regles d’un món dominat per homes en el context de la Segona Guerra Mundial. Ostermeier torna a Temporada Alta després de “Concert a la carta” (TA 2004) i “Susn” (2013), que van obtenir un gran èxit de públic i crítica. Coincidint amb l’obra d’Ostermeier, dissabte 7 de novembre a les 18.00h el cinema Truffaut programa la pel·lícula “El matrimoni de Maria Braun”, film en que s’inspira l’obra del director alemany.

“An old Monk”, del belga Josse de Pauw, és una obra que, a més d’emmarcar-se dins la programació de la II Setmana de la Dramatúrgia Catalana, també forma part del cicle de teatre flamenc Connexió Flandes. De Pauw ja va visitar Temporada Alta el 2012 fent d’actor a “El cor de les tenebres”, sota la direcció de Guy Cassiers, i ara torna a Catalunya fent d’actor i director, protagonitzant la història d’un monjo que vol recuperar la joventut perduda per mitjà de la dansa. Acompanyat del compositor i pianista Kris Defoort, el creador flamenc uneix música i teatre en aquest muntatge inspirat en els temes del referent de la música jazz Thelonious Monk.

 

Temporada Alta presenta la II Setmana de la Dramatúrgia que tindrà lloc del 6 al 8 de novembre amb l’objectiu de potenciar i enfortir el creixement de l’autoria catalana, incentivant l’escriptura teatral del nostre país. Durant aquests dies el festival programa unes jornades adreçades a dramaturgs coordinades per Jordi Casanovas que, en aquesta segona edició de la proposta,  estaran dedicades a les biografies teatrals. “An old Monk” i “El matrimoni de Maria Braun”, tenen un fort caràcter biogràfic i per això s’inclouen dins la programació de la setmana.