'Tirant lo Blanc', una versió teatral de Roger Cònsul i Pere Planella del clàssic de Joanot Martorell

L'espectacle es podrà veure del 18 de febrer al 29 de març a la Sala Tallers del TNC

Després de l’experiència del primer any de la ITNC-Jove Companyia, el Teatre Nacional vol apostar fermament per consolidar aquest projecte de formació acadèmica per a postgraduats de l’Institut del Teatre, amb la voluntat de proporcionar a joves actors noves eines d’especialització que els permetin treballar amb major qualitat i rigor el nostre patrimoni dramatúrgic.

Aquesta temporada la Jove Companyia presentarà una versió teatral del Tirant lo Blanc, que permetrà un treball poc habitual sobre els nostres escenaris amb la llengua d’un dels textos més complexos i fascinants que ha donat la cultura catalana. Un clàssic extraordinari sobre l’amor pel coneixement i la fascinació pels plaers del món, un monument a la curiositat entesa com a essència de l’individu modern. Les nombroses adaptacions de què ha estat objecte aquesta obra, que pot ser considerada com la primera novel·la moderna europea, demostren el renovat interès que les seves aventures han despertat en les successives generacions que han tingut l’ocasió de descobrir-la.

La ITNC-Jove Companyia del Teatre Nacional va nèixer la temporada passada gràcies a la complicitat entre el TNC i l’Institut del Teatre per tal d’investigar i sistematitzar els codis interpretatius d’un actor “clàssic” català.

En aquesta ocasió, Tirant lo Blanc, es representarà a la Sala Tallers del TNC del 18 de febrer al 29 de març. Tot seguit, l’espectacle farà una  gira gràcies al conveni que han signat el TNC i Teatres en xarxa. L’espectacle es podrà veure a:

Dissabte 18 abril: Barberà del Vallès, Teatre Municipal Cooperativa

Diumenge 19 abril: Tordera,  Teatre Clavé

Divendres 24 abril: Sant Joan Despí, Teatre Despí  

Dissabte 25 abril: Sant Andreu de la Barca, Teatre Núria Espert  

Diumenge 26 abril: Sant Boi de Llobregat, Teatre Can Masallera