Titzina Teatre porta a escena una crua reflexió sobre la felicitat

“Distancia siete minutos” s’endinsa en el món kafkià de l’àmbit judicial per elaborar un retrat agredolç sobre la justícia i la felicitat

Titzina Teatre presenta Distancia siete minutos demà dijous, 19 de març, a les nou del vespre a l’Auditori de La Mercè. Diego Lorca i Pako Merino són els responsables de la dramatúrgia i la direcció d’aquesta obra que, a més, interpreten. Aquest és un projecte desenvolupat a partir d’un treball d’investigació que els ha portat a visitar llocs on, com ells apunten, “la quotidianitat de la temàtica pot ser observada” com la Presó Model, els jutjats civils i penals de Barcelona o un congrés internacional sobre felicitat a la ciutat de Madrid. 

Set minuts és l’interval de temps crític en què el robot espacial Curiosity es pot autodestruir durant el seu aterratge al planeta Mart. Aquesta imatge és una de les moltes analogies que fa servir aquesta reconeguda companyia teatral per elaborar un retrat cru de la felicitat o, més ben dit, de la seva absència i del camí que les persones viuen mentre la cerquen. Distancia siete minutos és la crònica del periple d’un jutge que cerca la felicitat entre els casos que l’absorbeixen i un conflicte familiar latent que no el deixa avançar.

Titzina Teatre és una companyia barcelonina que sempre ha creat projectes complexos a partir d’una metodologia particular. De la investigació de camp a un centre psiquiàtric va sorgir Folie a deux (2002), obra que va recollir nombrosos premis, i de la recerca feta en un tanatori es va crear la també guardonada Éxitus (2009). Aquest procés creatiu, així com l’esperit empàtic dels seus creadors, fa que estiguem parlant d’una companyia amb segell propi de l’escena catalana.