El TNC porta LLuïsa Cunillé al seu epicentre patrimonial i teatral

Islàndia, obra de Cunillé amb direcció de Xavier Albertí, es podrà veure a la Sala Petita fins el 5 de novembre

Redacció.- Una de les funcions del TNC com a servei públic és redescobrir i promoure el patrimoni teatral català. Els epicentres patrimonials, doncs, ens ajuden a acostar-nos a algunes de les figures clau per entendre el teatre català modern. Més informació dels epicentres patrimonials de temporades anteriors aquí.
El Teatre Nacional de Catalunya dedica l’epicentre de la temporada 2017/2018 a Lluïsa Cunillé, prolífica i fascinant autora. La finalitat és donar a conèixer especialment la producció de Cunillé durant l’última dècada, en la qual la minuciositat lingüística que havia caracteritzat la mirada ètica de les seves primeres peces s’ha vist enriquida amb un treball de gran lucidesa ideològica sobre la construcció dels personatges i les trames teatrals.
Lluïsa Cunillé és una de les veus en actiu de major trajectòria que té actualment la dramatúrgia catalana contemporània, amb una enorme influència sobre alguns dels principals dramaturgs joves del nostre país.
La solidesa del seu insubornable compromís envers l’escriptura —amb una especial atenció a les mecàniques de representació del dolor que aquesta comporta— ha estructurat una obra que ja aplega una cinquantena de títols estrenats.
Islàndia, el viatge d’un jove de 15 anys obligat a endinsar-se al fons de les tenebres d’una societat en fallida
La fallida bancària portarà un adolescent islandès a emprendre un pelegrinatge iniciàtic cap a Nova York, a la recerca de la seva mare. En aquest viatge al cor de les tenebres d’un sistema que trontolla, el jove anirà coneixent diverses realitats que el faran partícip de la profunda depressió que està conduint el món occidental a una ruïna inevitable.
Escrita just quan començava a esclatar l’última gran crisi que va sacsejar l’economia mundial, Islàndia és una de les obres majors de la dramaturga Lluïsa Cunillé, que amb la seva lucidesa dissecciona el moll de l’os d’aquest circ grotesc que enlluerna la nostra societat.