Tomeu Penya fa un avenç del seu proper disc i Roigé presenta ‘360º’ al Barnasants

Mireia Vives i Borja Penalba reivindiquen la cançó d’autor en valencià amb ‘Pell’

Redacció.- Tomeu Penya estrenarà cançons del seu proper disc en un concert a l’Auditori de Porreres, el pròxim diumenge 5 de febrer. Avalat per més de quaranta anys de carrera, el cantant de country mallorquí oferirà un recital ple de diversió i nostàlgia, ja que a banda dels nous temes recordarà cançons de tota la seva trajectòria musical. Una de les veus més estimades de la música en català, i un carisma únic a dalt de l’escenari, fan del concert de Tomeu Penya una cita imperdible de la present edició del Barnasants.

Per la seva banda, el vallesà Roigé farà la presentació oficial del seu tercer disc, ‘360º’, un concert immersiu gravat en realitat virtual i presentat pocs dies abans de l’inici de la pandèmia al Teatre Auditori de Cardedeu amb set músics i diverses col·laboracions. El gust eclèctic del cantautor el porta a propostes de fusió, i la seva concepció intergeneracional de la música, a explorar i adreçar les seves creacions tant al públic adult com familiar. Roigé actuarà diumenge a la tarda al Harlem Jazz Club de Barcelona.

El duet de Mireia Vives i Borja Penalba arriben a Catalunya presentant ‘Pell’, una ​​posada en escena de l’antologia discogràfica més extensa que mai s’ha fet de la cançó d’autor del País Valencià. Reivindicaran quaranta-cinc noms imprescindibles per conèixer la història de la cançó valenciana, des de Raimon fins avui, en un potent directe on tindrà protagonisme el paper de les lluites feministes gràcies a les quals el nombre de dones als escenaris no para de créixer. ‘Pell’ forma part del projecte Mural Sonor (Acció Cultural al País Valencià) i es podrà veure dissabte al Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat.

La sala Luz de Gas de Barcelona acollirà la presentació del quart disc del duet barceloní Marta y Micó el proper dijous. En un recital íntim titulat ‘Reunión de amigos’, José María Micó i Marta Boldú celebraran la música i la paraula, posant música a les lletres pròpies amb ritmes com la balada, la bossa nova, el tango o la rumba. Els acompanyaran el contrabaixista Jacob Reguilón i el bandoneonista argentí Marcelo Mercadante, que també oferirà el seu propi recital, l’endemà al Casinet d’Hostafrancs.

Mercadante actuarà divendres, acompanyat de l’estimada cantant de tango portenya Analía Carril i del duet de cordes integrat per Javier Feierstein i Emiliano Roca. El bandoneonista i compositor argentí estrenarà ‘Hoy y ahora’, un recorregut per la poètica ibèrica i atlàntica contemporània amarada de les aromes del tango, en el que Analía Carril posarà la veu entonant els versos de Joan Vinyoli, José Maria Micó, Tere Irastortza, Luis Pimentel i Juan Antonio Bermúdez.

La primera setmana de programació regular del Barnasants 2023 inclou, en ordre cronològic, les actuacions de Marta y Micó a Luz de Gas, dijous; Marcelo Mercadante y Analía Carril al Casinet d’Hostafrancs, divendres; Mireia Vives i Borja Penalba al Teatre Joventut de L’Hospitalet, dissabte; i diumenge, Roigé al Harlem Jazz Club i Tomeu Penya a l’Auditori de Porreres.