Fotografia de "Des de l'ull de l'huracà"

Torna a El Maldà la intensa i colpidora història de Marie Colvin a “Des de l’ull de l’huracà”

Laura Aubert interpreta a Marie Colvin, assassinada pel règim Sirià, després d’una llarga carrera com a corresponsal de guerra

Redacció.- Torna per segona temporada l’espectacle Des de l’ull de l’huracà de Pau Carrió i interpretat per Laura Aubert. Es tracta del segon monòleg del díptic Testimoni de Guerra, que va rebre el Premi QUIM MASÓ 2019 i que es va estrenar a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya el 2021.

Pau Carrió i Laura Aubert s’acosten a un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin assassinada pel règim sirià l’any 2012 després d’haver cobert nombrosos conflictes. Des de l’ull de l’huracà gira a l’entorn de la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència llunyana a través de l’exhibició als mitjans de comunicació.

Aquest monòleg vol compartir la qüestió de com informem i ens informem sobre la guerra. Com ens relacionem amb la crueltat i la violència de la humanitat quan ens resulta llunyana social o geogràficament? Perquè, en canvi, la identificació personal i individual de la víctima ens l’apropa i fa que reaccionem? Aquesta identificació, aquesta reacció, té caducitat en el temps? Aquestes i tantes d’altres preguntes, no només sobre la feina del periodista sinó sobre la relació que els oients, lectors, espectadors tenim amb la notícia, són les que Pau Carrió vol compartir amb el públic.

A més a més, diumenge 21 El Maldà oferirà la postfunció “Periodisme de guerra, interrogants, límits i perspectiva feminista”, una conversa amb la periodista Txell Feixas, corresponsal de TV3 i de Catalunya Ràdio al Líban, i la companyia de l’espectacle.

Des de l’ull de l’huracà es podrà veure a El Maldà durant només 4 funcions, els diumenges del més d’abril, del 7 d’abril al 28 d’abril.

Sinopsi

Pau Carrió i Laura Aubert s’acosten a un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l’any 2012 després d’haver cobert nombrosos conflictes armats a l’Orient Mitjà, els Balcans, Txetxènia, el Timor Oriental, Sierra Leone, Zimbàbue o Sri Lanka.

Un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i paradoxes que suscita inevitablement el retrat de la violència llunyana a través de l’exhibició als mitjans de comunicació.

El text és una de les dos peces del díptic de dos poemes dramàtics, Testimoni de guerra, que van ser mereixedors del Premi QUIM MASÓ 2019 i que es van estrenar el gener del 2021 a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

Fitxa artística

  • Autoria i direcció: Pau Carrió
  • Interpretació: Laura Aubert
  • Vestuari: Zaida Crespo

amb la col·laboració dels equips del Maldà

  • Producció original Testimoni de Guerra
  • Premi Quim Masó 2019
  • Coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya
Etiquetes: