Torna 'Acorar', de Toni Gomila

Després de triomfar a les Balears i a Catalunya amb una desena de premis i més de 30.000 espectadors, torna a La Seca l'èxit de les dues últimes temporades

Acorar arriba a la sala Joan Brossa de La Seca el dimecres 25 de febrer i estarà en cartell fins al 22 de març. Acorar és una obra que dispara directament a la memòria de l’espectador i a la reflexió sobre el futur.

Acorar és una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix, què és allò que fa que -encara- existeixi la nostra comunitat. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí el títol de l’espectacle. La d’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i avui en dia ben pocs en saben. A partir d’un minúscul fet casolà, ofereix una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim. Arribarem a la secreta intimitat de cadascú perquè allò que oferim és universal.

L’espectacle torna a Barcelona després de triomfar a les Balears i a tota Catalunya la temporada passada, amb més d’una desena de premis i més de 30.000 espectadors. Guanyadora del Premi Crítica Serra d’Or, que reconeix les millors obres escrites en llengua catalana. Acorar ha estat reconegut com a Millor text de teatre català i nominada als Premis Max en la categoria d’Espectacle Revelació així com també ha rebut la menció especial als Premis Ciutat de Barcelona que atorga l’Ajuntament de la ciutat. Així mateix, Toni Gomila ha estat nominat als premis Butaca en la categoria de Millor Actor.

Amb aquest espectacle, la companyia mallorquina Produccions de Ferro torna a Barcelona, després de presentar-hi els espectacles Els Convidats, dirigit per Cristina Cervià i TOT, dirigit per Rafael Spregelburd. 

Acorar presenta com un monòleg, el protagonista i l’autor del qual és Toni Gomila. Després de les seves expe riències com a actor, productor i director teatral, Gomila ens descobreix en aquest espectacle la seva vessant com a autor. Tot i que ell insisteix en què és “actor, no dramaturg”, sí que es defineix com a un ciutadà amb “inquietuds socials i en reflexió c onstant”. Això, combinat amb la proximitat als fets que relata en el text, fan d’ Acorar una obra que dispara directament a la memòria de l’espectador i a la reflexió sobre el futu