Torna “Adéu, Jane!”, la història de l’autora i actriu Clara Moraleda sobre la pèrdua d’un pit

L'espectacle vol ser un homenatge vitalista a tots els pits i va ser un èxit a la tardor, exhaurint pràcticament totes les funcions

Redacció.- La història real de Clara Moraleda, Adéu, Jane! torna a El Maldà la setmana vinent després de l’èxit que va tenir durant el mes de novembre. És un espectacle que tracta sobre la pèrdua d’un pit en una noia adolescent. Es basa en l’experiència personal de la mateixa actriu i dramaturga, una història que vol compartir per ajudar a altres noies a no viure-ho en secret. “Ho vaig viure molt sola i no tenia referents. 10 anys més tard parlo, primer, per reconciliar-me i, segon, per donar a algú aquesta mirada que jo vaig necessitar”, comenta Clara Moraleda. Un espectacle valent i alliberador escrit per Clara Moraleda, que també ha dirigit conjuntament amb Juanjo Marín.

Adéu, Jane! porta a escena un tema delicat però que, com amb tots els tabús socials, cal començar a parlar-ne. L’espectacle vol ser un espai de reflexió sobre la pressió estètica i els cànons de bellesa posant l’accent en la importància de l’estima pròpia i l’acceptació del cos. Els pits, per a les dones, són una part del cos molt important per diversos motius i la pressió social les obliga a viure un imaginari de cossos poc realistes, bombardejades amb imatges que els diuen com haurien de ser. L’autora reivindica que “necessitem visibilitzar la diversitat dels cossos -dels pits, en aquest cas-, apreciar-ne la bellesa i, sobretot, aprendre a relacionar-nos amb ells des de l’acceptació i l’estima pròpies.”

Es tracta, doncs, d’un homenatge a tots els pits amb un to vitalista i crític en què el públic es posarà en la pell d’una noia de 17 anys a qui l’extirpen un pit. Les actrius Laura Dorca, Clara Moraleda i Joana Roselló interpretaran la protagonista i els seus alter egos durant les ressonàncies magnètiques, en una escenografia que evoca un escànner.

Adéu, Jane! ha rebut el Premi Xarxa Alcover i el Premi al Millor Espectacle per a Joves de la Mostra d’Igualada. Es podrà veure a El Maldà del 6 al 30 de juny i les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre.