Torna el CanetRock

36 anys després, el mític festival musical torna a Canet el dissabte 5 de juliol

Aquesta setmana es va presentar el CanetRock 2014, l’esdeveniment musical, cultural i social d’aquest estiu.

Aquest festival, que reprèn l’esperit del mític i històric CanetRock, ens proposa el dissabte 5 de juliol una nit màgica: dotze hores d’espectacle i música amb un espectacular cartell de més de 15 artistes que representen la millor música de factoria catalana del moment. Una fita musical de primer ordre!

Un gran cartell

La proposta concentrarà en dotze hores de música un cartell amb, sens dubte, alguns del noms més importants i aclamats dels darrers anys de la música de casa nostra: Els Amics de les Arts, Blaumut, Caïm Riba, Delafé y las flores azules, Gerard Quintana & Xarim Aresté, Gossos, Joan Dausà, Love of Lesbian, Manel, Mishima, Els Pets, The Pinker Tones i Txarango, a més de la col·laboració especial de Sisa, que personifica l’enllaç entre el Canet històric i aquest. A més, hi haurà un grup escollit encara sense definir que serà triat pel públic a partir d’una crida a les xarxes socials. Tots ells conformen un programa que no necessita presentacions, amb un caràcter molt plural. Tant a nivell estilístic i formal com generacional per tal d’oferir una esdeveniment per a tots els gustos i totes les edats.

Molt més que una experiència musical

Aquesta vetllada, però, no serà una mera successió de concerts… el realitzador i escenògraf Lluís Danés ha dissenyat una seguit de recursos (escenografia de l’escenari, transicions entre concerts, elements parateatrals, participació del públic…) per tal d’aconseguir un espai oníric i que contribuirà a que el CanetRock 014 sigui una experiència no només musical.

Un nou emplaçament amb tota mena de serveis

El nou emplaçament no quedarà lluny del terrenys que van acollir el Canet Rock històric. La nova localització és un gran espai als afores de Canet, amb meravelloses vistes al mar, situat a pocs minuts caminant de l’estació de tren (s’habilitarà un servei de llançadora), que disposarà d’una gran zona d’aparcament i tot tipus de serveis: restauració, bars i paradetes que acolliran moltes altres activitats.

Activitats paral·leles

Durant els mesos previs al CanetRock 014 es duran a terme activitats arreu del territori i accions a través de les xarxes socials per recuperar la memòria del què va ser i representar aquest gran esdeveniment dels anys 70.

Una de les propostes més destacades serà l’exposició de la història del CanetRock. Des d’un mes abans del festival, l’Antiga Fàbrica Estrella DAMM acollirà una gran exposició sobre la història i la transcendència cultural i social dels festivals de Canet dels anys 70, a través d’imatges documentals i de testimonis. Entorn de l’exposició, l’organització de CanetRock prepara també algunes activitats.