Torna 'El darrer triangle'

La companyia Els Pirates porta Brossa al nou escenari de La Seca

‘El darrer triangle’ és un espectacle que recupera el cabaret literari i visual homenatge a Joan Brossa. Amb un dels seus personatges, actuant de mestre de cerimònies, descobrim ingredients com l’humor sarcàstic i absurd, la paraula, la imatge, la música, el clown, i l’striptease. A través de la poesia escènica brossiana ens endinsarem al seu món, amb un espectacle fresc i proper. Un teatre viu, que Brossa ens concreta en una època determinada sabent que serà útil sempre. Personatges que es transformen davant de l’espectador, per ensenyar-nos que res és el que sembla i que tot podria ser diferent.
 
Serà el primer Brossa que pujarà al nou escenari de La Seca i ho fa recollint la manera de fer teatre de Joan Brossa, recuperant els que ell anomenava “gèneres menors” com el circ, els pallassos o l’striptease i posant-los al nivell del teatre convencional. Es tracta de donar visibilitat a una part de l’obra brossiana que, tot i ser molt més extensa que la seva obra plàstica, segueix sent molt més desconeguda. Brossa no escriu teatre convencional, però amb aquest espectacle s’aconsegueix destacar la seva connexió amb allò més quotidià i aquest és un dels factors que fa que funcioni tan bé davant del públic.
 
És un món de personatges solitaris, tancats, atrapats alguns pel seu passat, uns altres pel seu present. Tots, o alguns, volen escapar-se. Els que intenten fer-ho es veuen impedits per poders superiors. Recull una línia de crítica social molt clara, atacant tots els poders fàctics i ho fa a través de l’humor i la poesia. La poesia de Joan Brossa és la gran particularitat d’aquesta proposta escènica.
 
Els Pirates Teatre és  una jove companyia que el 2011 ha celebrat deu anys fent teatre. I ho ha fet amb tres estrenes: ‘Comedy tonight’, segona part, espectacle musical estrenat al Teatre de Ponent; ‘Ulisses’, una odissea musical, espectacle familiar que transforma en musical ‘L’Odissea’ d’Homer, estrenat al Jove Teatre Regina; i ‘El darrer triangle’, estrenat durant el Festival Barri Brossa 2011. Podríem dir que amb aquest darrer espectacle s’ha recuperat la vocació per l’obra de Joan Brossa, que la companyia ja havia adaptat a ‘Teatre de carrer’, un espectacle que la va portar a actuar a festivals de tota Europa.

Funcions prèvies

La Nau Ivanow
Dissabte 14 a les 21h
Diumenge 15 a les 19h
 

Temporada

La Seca, espai Brossa
Del 18 de gener al 5 de febrer
De dimecres a dissabtes a les 20.30h. Diumenges a les 19h