Torna el Festival de Jazz de Figueres

Amb el New Orleans Gospel Quartet, el Kelly Green Trio, Ignasi Terraza i un homenatge a Amadeu Casas

Redacció.- Ja fa vint-i-set anys que Figueres acull un Festival de Jazz per a tots els públics. Aquest any, presenta sis propostes, gratuïtes i de pagament, amb noms destacats del panorama nacional i internacional com el New Orleans Gospel Quartet, la cantant i pianista Kelly Green, a més del pianista Ignasi Terraza i del Drop Collective.

Entre el 16 i el 18 de juliol, i malgrat la situació de pandèmia que encara tenim, Figueres s’omplirà de jazz a la Plaça Josep Pla, a La Cate i a l’Auditori Caputxins. Al llarg d’aquest cap de setmana, els figuerencs podran gaudir de concerts molt diversos amb artistes com el quartet de gospel New Orleans, el quintet dels germans Casares, la pianista i cantant Kelly Green i el seu trio, el pianista Ignasi Terraza, acompanyat del contrabaixista Horacio Fumero i del bateria Esteve Pi, a més del jazz jamaicà de Drop Collective i del record del bluesman Amadeu Casas amb la col·laboració de Joan Pau Cumellas i de Quico Pi de la Serra convidats per la filla d’aquest gran músic, la guitarrista i cantant Erxart Casas.

Tot un ventall de propostes musicals de molts estils que ens portaran per un recorregut sonor des dels gospel fins al jazz més clàssic i el més singular. El Festival de Jazz de Figueres, amb els seus vint-i-set anys d’història, ja és un clàssic a l’Alt Empordà de la mà de Joventuts Musicals de Figueres, que enguany celebra cinquanta anys d’activitat.