Torna el Festival ESPERANZAH transformat en una eina de l'economia solidària i amb MANU CHAO com a cap de cartell

Manu Chao, Gatillazo, Aspencat, Zoo, Los Chikos del Maíz, Amparo Sánchez, Dubioza Kolektiv i Dremen són algunes de les propostes que es podran veure els dies 16, 17 i 18 d’octubre

Torna la festa de l’economia solidària de Catalunya

El 6è Festival Esperanzah torna el cap de setmana del 16,17 i 18 d’octubre amb una sèrie de canvis que potenciaran el seu caràcter solidari. L’organització de l’Esperanzah ha volgut aprofitar aquest moment històric que viuen els moviments transformadors, per consolidar els ponts que fa anys que es van creant entre la música i la movilització social a través de la cultura.

En aquest sentit, l’Esperanzah aposta per l’Economia Solidària. Si es vol canviar el món, s’ha de canviar l’Economia i posar-la al servei de les persones. Enguany el festival té la intensió de canalitzar la suma de les petites aportacions del públic que paga l’entrada, per intentar generar projectes d’economia solidària. Ja que el model de festival pràcticament s’autofinancia amb la venda de begudes, menjar, merchandising, subvencions i patrocinis… l’organització va decidir que, tot i no necessitar els diners de l’entrada, sí que seria important canalitzar tant esforç i energia per construir models de canvi.
Esperanzah generarà a partir d’aquest any la possibilitat d’adquirir una entrada de 10€-15€ que serà l’aportació que fan cadascuna de les persones que assisteixin de públic. Aquests diners no només crearan llocs de treball al festival, sinó que donaran suport a projectes sociolaborals i de primera necessitat que l’organització farà públic d’aquí a unes setmanes. Cal destacar, a més, que aquest preu reduït es deu a l’esforç i el compromís de músics, empreses i administracions que creuen que un altre món és possible.
Igualment, Esperanzah habilitarà línies de col·laboració amb els departaments de serveis socials dels Ajuntaments que ho sol·licitin per tal que les persones sense recursos puguin accedir igualment al festival sense cost.