Torna el Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel

Del 16 al 23 d'octubre de 2022 amb més de cinquanta espectacles, activitats i tallers a Cornellà del Llobregat

Redacció.- La 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel se celebrarà, després de quatre anys i una edició cancel·lada l’any 2020, del 16 al 23 d’octubre de 2022 amb més de cinquanta espectacles, activitats i tallers als carrers, sales, escoles, biblioteques, mercats i residències de gent gran de Cornellà de Llobregat.
El festival se celebra cada dos anys a Cornellà de Llobregat des de l’any 1984 amb l’objectiu de difondre la vessant sociocultural de les arts escèniques dels pallassos. Després de 38 anys d’història, el festival ja és un esdeveniment que forma part de l’ADN de la ciutat. És per això que en aquesta 19a edició s’incorporaran totes les sales de Cornellà en la programació del festival, així com orquestres locals i la seva Escola de Música.

Esdevé així una plataforma per donar a conèixer pallassos i pallasses d’arreu del món, per situar-los en una esfera més àmplia, representativa i que puguin formar part d’un dels festivals de pallassos més prestigiosos d’Europa. I aquest 2022, un any més, sota la direcció artística d’AlaPista!.

NOVETATS DEL 19è FESTIVAL INTERNACIONAL DE PALLASSOS DE CORNELLÀ-MEMORIAL CHARLIE RIVEL

Una altra de les grans novetats d’aquesta edició és que se celebrarà una festa inaugural el diumenge 16 d’octubre que esdevindrà una festa d’inici i retrobada, pensada per a tots els públics i al carrer. Una obertura del festival al centre de la vila amb espectacles per a totes les edats i gustos per començar la setmana festiva amb música, balls i riures.

A més, es tornarà a celebrar la seva gala solidària i la cercavila, i s’estrenarà l’espai Alpunt!, un punt de trobada situat al local dels castellers de Cornellà que es convertirà en un espai obert per a professionals on poder compartir experiències entre artistes, tècnics, organització i públic.

NAS D’OR

En aquesta edició del festival es lliurarà no un, sinó tres nassos d’or. En l’edició cancel·lada de 2020, el Nas d’Or era per la companyia Los Excéntricos, un excel·lent trio de pallassos amb una llarga trajectòria, els quals han participat en diverses edicions del festival. Per tant, durant la gala inaugural del dijous 20 d’octubre es farà el lliurament del Nas d’Or que la pandèmia va impedir que rebessin fa dos anys.

I també es farà lliurament del Nas d’Or 2022 el qual l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat conjuntament amb la direcció artística del festival, ha decidit que sigui un doble homenatge per a Carlos i Lluís Raluy. Ambdós van compartir circ des que el Raluy va començar a funcionar l’any 1973 rodant per tot el món i esdevenint un autèntic patrimoni artístic dins el món circense.