Torna la 19ª Mostra de Teatre de Barcelona al Teatre del Raval

La 19ª Mostra se celebrarà del 6 al 29 d'octubre al Teatre del Raval

La Mostra de Teatre de Barcelona és un projecte de promoció i difusió artística que s’inicià l’any 1996, creat per Empar López i organitzat per Artípolis. Amb el pas dels anys, la Mostra s’ha anat consolidant com un espai indiscutible de promoció d’actors, autors i directors, que han trobat en la Mostra una eina per donar-se a conèixer dins del panorama teatral del nostre país. La 19a edició se celebrarà al Teatre del Raval convertit en seu única de representació dels onze projectes seleccionats, i també acollirà les obres guanyadores dintre de la seva programació estable.

 La Mostra és un referent indiscutible per a aquelles companyies que volen projectar-se professionalment, ja que defensa a ultrança els espectacles de creació pròpia, que són l’essència del teatre. L’MTB s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més esperats pels nostres creadors, sobretot per la manca d’oportunitats que hi ha al nostres país, i es valorada molt positivament tant pels professionals com pel públic en general. En cada edició la Mostra posa de manifest el gran moment del teatre de creació a Catalunya. Aquest fet es reflexa en el número de projectes presentats per participar-hi, que enguany arriba a gairebé 90.

Un altre fet que caracteritza la Mostra, és l’afluència de públic a les representacions, així com l’interès dels mitjans de comunicació en fer el seguiment de tots els actes que es realitzen. Mitjans de tant prestigi com El Periódico, 20 Minutos, Catalunya Ràdio, Ràdio Nacional -Ràdio 4 o BTV – Barcelona Televisió, fan un seguiment puntual del decurs de la Mostra, en la seva condició de patrocinadors i col·laboradors oficials. També tenim el recolzament de la Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats com l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

El Jurat d’enguany està integrat per Pep Armengol (director de càsting), Octavi Egea (autor teatral), Lluis Bohigues (gerent teatre Romea-representant del públic), Miriam Escurriola (actriu i directora teatral), Pepa Calvo (directora teatral), Aida Pallarés (cap de la secció de teatre de l’Apuntador i Revista Núvol) i Teresa Devant (directora de teatre i directora de l’AIET).

Les funcions seran de dilluns a dimecres a les 21h. Preu: 10