Torna Litterarum, la fira d'espectacles literaris i la 10a Fira del Llibre Ebrenc

Els dies 31 de maig 1 i 2 de juny Móra d'Ebre esdevindrà la protagonista de la literatura en llengua catalana

Litterarum, fira d’espectacles literaris té com a objectiu principal donar a conèixer tots els espectacles al voltant de la literatura i del món del llibre en llengua catalana existents i apropar-los a professionals de la cultura i al públic general. Aquest any, Litterarum programa 13 espectacles de totes les disciplines artístiques i formats: teatre, dansa, audiovisual, titelles, recitals, música, etc. Enguany la programació aposta per espectacles que conviden a la descoberta, al gaudi de la literatura posada en escena. El públic assistent podrà visualitzar espectacles basats en textos d’autors com com Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Pàmies o Andreu Carranza.
La Fira d’espectacles literaris, Litterarum està organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, amb FUSIC, Fundació Societat i Cultura. I compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura.
Segons Albert Pujol, Director d’ambdues fires, aquest any l’objectiu és “tornar a ser el referent del món de l’espectacle literari de parla catalana, amb un alt nivell artístic i professional tractant la nostra literatura, i sobretot, apropar-la al màxim de públic. La música, el teatre, la paraula dita a partir de textos literaris en català, envoltarà Móra d’Ebre durant els tres dies de la Fira”.
Per altra banda, la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany arriba plena de novetats pel que fa a la seva estructura i activitats i mira al futur dedicant una part important al món del llibre digital. La Fira del Llibre Ebrenc, que es celebrarà paral·lelament a Litterarum durant els tres dies,  vol ser el punt de trobada de totes aquelles persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per autors o entitats de les terres ebrenques o que són de temàtica ebrenca. És organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, amb la col·laboració del Institut Català de les Empreses Culturals, Institució de les Lletres Catalanes, Diputació de Tarragona, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Coordinació a les Terres de l’Ebre de la Direcció General de Joventut