Torna l’OFFF, el festival de referència en l’àmbit de la creativitat i el disseny

El festival se celebra els dies 23, 24 i 25 de març en el Disseny Hub Barcelona

Redacció.- El festival OFFF se celebra els dies 23, 24 i 25 de març en diferents espais del Disseny Hub Barcelona i reunirà durant tres dies grans noms i reconeguts estudis de tot el món vinculats amb l’àmbit de la creativitat, el disseny, l’art, i la cultura post-digital. El festival allotjarà a l’audiència d’un total de 58 països diferents dels cinc continents.

El festival, que avança les seves dates a causa de la celebració de l’exposició d’art digital “Digital Impact”, presenta un potent cartell en la seva 22a edició, reunint un total de 65 ponents vinculats a l’àmbit de la creativitat, el disseny, l’art visual i la cultura digital procedents de països com el Regne Unit, els EUA, Canadà, Alemanya, Mèxic, Països Baixos o Espanya. En la seva programació, OFFF inclou workshops, masterclasses, un concurs per a professionals emergents i diverses activitats de patrocinadors i aliats d’aquesta edició. Com ja és habitual, el festival brindarà accés gratuït a la Fun Zone en els espais exteriors del Disseny Hub amb una proposta gastronòmica, cervesa Moritz i streaming de les conferències en viu.

Entre els convidats destacats trobem a l’artista, dissenyador gràfic, il·lustrador i tipògraf espanyol Alex Trochut;  l’icònic dissenyador gràfic David Carson, que impartirà un workshop on el públic podrà crear el seu propi cartell utilitzant la seva famosa tècnica collage; Brian Collins, fundador i director de l’agència COLLINS, nomenada per Forbes com una de les empreses que remodelen el futur de la creació de marques; l’estudi creatiu guanyador de premis BAFTA i Oscar Framestore; el muralista i il·lustrador Timothy Goodman o el reconegut director d’art, dissenyador i autor estatunidenc James Victore; entre molts més.

En aquesta edició, l’OFFF compta amb el suport institucional de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Disseny Hub Barcelona, Institut Ramon Llull i els patrocinadors oficials: Adobe, Wix Playground, Moritz, Houdini i  Zetafonts. Els col·laboradors d’enguany inclouen Montana Colors, TEXIA i The District.

Per part seva, Adobe, el Main Partner del OFFF, continua evolucionant Creative Cloud per a potenciar i fer costat als creadors de tota mena, independentment de la seva procedència, motivació, habilitats o àrea d’interès. Els assistents de l’OFFF tindran accés de primera mà a les formes més avantguardistes en les quals Adobe està innovant, a més d’escoltar a alguns dels millors dissenyadors del sector en els escenaris principals de l’OFFF. Després de l’èxit de l’any passat, l’Adobe Creativity Hub presentarà una sèrie de masterclases gratuïtes que proporcionaran el coneixements pràctics per a fer avançar els enfocaments i processos creatius dels assistents. A l’stand, dissenyat per reavivar les passions creatives, Adobe també mostrarà les seves últimes eines i productes, així com sessions d’Adobe Live, Adobe Portfolio Review i Ask an Adobe Expert per a educar, entretenir i fomentar les relacions entre la comunitat creativa mundial.

En col·laboració amb Wix Playground, OFFF presenta la segona edició del concurs “On the Rise 2023” per a joves talents creatius, oferint un escenari per a mostrar el seu treball i rebre el merescut reconeixement de la comunitat creativa internacional. Es tracta d’una oportunitat perquè els professionals creatius emergents mostrin el seu treball en Disseny Gràfic i Tipografia, Il·lustració, 3D i Motion i Disseny Web a l’escenari principal de OFFF 2023 i guanyin una sessió de mentoría amb el jutge de cada categoria guanyadora. Les propostes d’enguany se centren en el bé social, en projectes que beneficiïn al públic en general i canviïn el món a millor. El panell d’experts està format pels ponents de l’OFFF 2023: Alex Trochut, Eva Cremers, Rizon Parein i Jamhot. La convocatòria està oberta fins al 10 de febrer. A més del concurs, l’equip Wix Design Motion oferirà sessions de showreels review per als assistents de l’OFFF.

Després de l’èxit de l’any passat, Houdini presentarà una sèrie de xerrades Houdini Saturday Talks el 25 de març per part d’artistes convidats que comptaran sobre alguns consells i trucs que utilitzen en el seu procés creatiu, seguit de sessions de preguntes i respostes.

LA CAMPANYA VISUAL DE L’OFFF
OFFF, el festival conegut pel seu constant canvi i innovació, s’enorgulleix d’anunciar la seva última representació creativa per a la campanya de 2023: “OFFF’s Cube”. Aquest concepte representa la sorpresa i l’admiració que els artistes i ponents desperten en el públic assistent al festival. La campanya comença amb un conjunt d’habitacions que simbolitzen la diversitat de les pràctiques creatives dels artistes i oradors del festival.

Com a peça central de la campanya, un objecte de manera cúbica serveix com a viatger d’aquesta travessia. Flota a través de les habitacions, absorbint les qualitats úniques de cada espai i canviant de forma, color i textura per a representar la inspiració i sorpresa que el públic rep dels ponents en OFFF. Les habitacions mostrades tenen comportaments diferents, subratllant encara més la naturalesa imperfecta i sempre canviant del procés creatiu.

La campanya “OFFF’s Cube” ha estat creada per un equip format per a l’ocasió amb Vasava, Barcelona (concepte i execució creativa), Found, Londres (CGI i animació) i Combustion, São Paulo (disseny de so i música). Amb el seu concepte visualment impressionant i provocador, OFFF 2023 promet ser un esdeveniment realment inspirador que celebra la diversitat, el constant canvi i el poder de la creativitat.