peties històries, grans dones

Torna “Petites històries, grans dones”, un cicle de vídeocontes

L'activitat s'emmarca amb motiu del dia Internacional de la Dona

Redacció.- Amb motiu del dia Internacional de la Dona, 9 museus de Barcelona i l’àrea metropolitana tornen a posar-se d’acord per quarta vegada per oferir el cicle de vídeocontes “Petites històries, grans dones”. Aquesta iniciativa, adreçada al públic familiar, pretén donar a conèixer a través d’un contacontes teatralitzat la figura d’una dona relacionada amb el patrimoni de cada un dels museus participants. Inicialment es va programar com a activitat presencial, però a causa de les mesures adoptades contra la Covid-19 la iniciativa s’ha traslladat a Youtube. Els vídeocontes han estat escrits i realitzats pel col·lectiu Tramoia.

Entre el 8 i el 16 de març, a les 18 h, s’estrenarà diàriament, al canal de Youtube, un vídeoconte on s’explicaran, en clau dramatitzada, les històries vitals i professionals de dones vinculades a les temàtiques de cada museu, com és el cas del Museu Marítim amb Samantha Davies o el Museu Picasso on la protagonista serà Jacqueline Picasso.

Complementàriament als vídeocontes, aquest cicle convida a petits i grans a  fer visibles les dones que han estat o són un referents per cadascun de nosaltres. A través del hashtag #PetitesHistòriesGransDones es proposa compartir a les xarxes socials dibuixos, vídeos, poemes… com una manera d’homenatjar a dones rellevants en l’art, la ciència o en qualsevol dels altres àmbits.